the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Pupillen U12-3 Kampioen 2023

Seizoen 2023 wordt afgesloten met een prachtig resultaat van Neptunus Pupillen 3 U12.

Met maar liefst 10 punten voorsprong op de nummer 2 in de poule wonnen de jongens op 1 oktober 2023 het kampioenschap in Leiden. Deze wedstrijd ging niet van een leien dakje en werd enorm spannend gemaakt. Met 2x een double play tegen lieten onze jongens even twijfelen. De sterke pitches van onze pitcher Jeter maakten al snel duidelijk wie de overhand had. Tijdens de laatste inning hebben de heren zich namelijk uitstekend herpakt. Met Joydon op het 1e honk en Logan op 3e honk, wisten zij de tegenstanders uit te maken waardoor de voorsprong steeds groter werd en won Neptunus met 10-2.

Hoewel het kampioenschap al duidelijk was, gaven coach Juancarlos en Richard aan dat de jongens de focus mochten houden op de laatste wedstrijd van het seizoen. Een kampioenschap voelt pas goed als je ook de laatste wedstrijd wint. En wat voor eentje!

Op 8 oktober speelden de jongens hun laatste wedstrijd tegen Adegeest in Voorhout. In de eerste inning werden er maar liefst 4 punten gescoord door Neptunus en wisten ze de tegenstander op 0 te houden.

In de zeer korte tweede inning liet Adegeest zich goed zien waarbij er door Neptunus slechts 2 punten werden gescoord. Toch wisten onze jongens het team van Adegeest achter zich te houden door wederom geen punten tegen te krijgen.

De derde inning verliep soepeltjes waarbij er 4 punten werden gemaakt door Neptunus en Adegeest wederom geen kans kreeg.

Omdat de 2e en 3e inningen snel verliepen, was er nog tijd voor een 4e. Dit liet Neptunus goed schrikken. Adegeest wist ruimte te maken voor maar liefst 3 punten.
Met 2 punten vanuit onze jongens was dit de zwaarste inning maar met een gouden randje. Want tijdens de laatste strike-out liet pitcher Ryan zien dat alles mogelijk is. Coach Richard en Juancarlos stond al langs de lijn klaar met de beker om het kampioenschap te vieren. En wat voor eentje!

Het team van Neptunus pupillen 3 laat zien dat honkbal meer is dan een sport beoefenen. Passie wordt geboren bij de allerkleinsten. Waar je mee omgaat wordt je mee besmet wordt vaak gezegd. Dat is echt zo. Honkbal heeft bij ons allemaal een bijzonder plekje in ons hart en dat gaat verder dan enkel het spel. Als ouders, soms grootouders, hebben we het spel vaak zelf gespeeld en wanneer onze kinderen enthousiast worden, dan gaat er bij ons ook weer een vlam branden. Ja, het is vaak trainen, afzien, leren, communiceren en samenwerken. Maar het geeft ook veel ruimte voor vriendschap, samen groeien als team, vallen, opstaan, verbeteren en samen overwinningen vieren. En dat hebben deze jongens dit seizoen bewezen!

Aan het begin van het seizoen had Coach Juancarlos Ureña Peña nog geen volledig team. Zo stonden zij met slechts 5 spelers in het veld tegen Gophers. Dit werd uiteindelijk de enige wedstrijd die Neptunus verloor. Door de bevlogenheid met de jongens en de gepassioneerde coachingstijl van Juancarlos, meldden steeds meer nieuwe leden zich aan en stond er halverwege het seizoen een zeer krachtig team op het veld met plezier voor honkbal. Het team kwam pas echt samen aan het einde van het seizoen. De onvermoeibare inzet van de coach laat zien dat je geen Nederlands hoeft te spreken om je liefde voor het spel over te dragen. De overwinningen en groei van dit team was te danken aan het harde werken van de jongens, het inzicht van Juancarlos in de kwaliteiten van de jongens, zijn spelinzicht en de fysieke inzet van deze fantastische coach!

Share the Post:

Related Posts