the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Honkbal speel je in Nicaragua gewoon 365 dagen per jaar

In de meeste Europese competities wordt er – als we het vóór- en naseizoen meetellen – honkbal gespeeld tussen maart en oktober. Als het in de herfst extreem slecht weer is, dan kan het nog een stukje in de maand november uitlopen, maar dan is het echt klaar.
Zitten de topspelers dan vijf maanden duimen te draaien? Nee hoor, integendeel! In verschillende landen van midden- en zuid Amerika worden jaarlijks wintercompetities georganiseerd.  Professionals houden daar hun wedstrijdritme in stand. Bovendien is de overgang naar het nieuwe seizoen dan een stuk minder heftig. Het verkleint de kans op blessures 

In dit artikel staan we stil bij de Winter Leagues waarin de meeste leden van ons Koninkrijksteam actief zijn: Nicaragua. 

Curaçao Neptunus hofleverancier  

Vanuit de hoofdklasse gaan drie spelers van Curaçao Neptunus en leden van het Koninkrijksteam richting Nicaragua: Rogear Bernadina, Kevin Kelly en Shairon Martis.  Zij gaan daar spelen voor Leones de Léon en Indios del Bóer.
Leones de Léon speelt zijn thuiswedstrijden in het Estadio Héroes y Mártires de Septiembre in Léon in het centraal westelijke deel van Nicaragua.

Het team zegt er alles aan te willen doen om de titel in de Winter League – vorig jaar gewonnen door Indios del Bóer – te willen heroveren. Daarom is – o.a. in Cuba, Mexico en Nederland – een groot aantal talentvolle spelers op tijdelijke basis vastgelegd. 

Rogear Bernadina is onder de hand een veteraan – hij begint aan zijn derde seizoen in Léon. Shairon Martis maakt er zijn debuut. 

Kevin Kelly speelt in de WinterLeague voor de grootste concurrent van Leones de Leon – Indios del Bóer, de regerend kampioen. De Boeren spelen hun thuiswedstrijden in het nationale honkbalstadion van Managua.
Anders dan bij Curaçao Neptunus, waar hij zowel in de rotatie als in relief werd ingezet, gaat hij in Managua uitsluitend vanuit de bullpen opereren. Hij is specifiek onder contract genomen om de kwaliteit van de bullpen een belangrijke impuls te geven.
 

Honkbalfans die hun favorieten willen volgen kunnen gebruik maken van het eigen YouTube kanalen van beide clubs. Wel rekening houden met het tijdsverschil; de wedstrijden beginnen over het algemeen na middernacht. 

Geen zin of geen gelegenheid om de wedstrijdbeelden live te volgen? Op www.honkbalsoftbal.nl verschijnen periodiek evaluaties van de prestaties van onze clubgenoten. 

Share the Post:

Related Posts