the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Voortman en Wissink naar profcompetitie in Taiwan

Eva Voortman en Laura Wissink – steunpilaren van kampioen Neptunus – plakken nog een mooi extraatje aan het al zeer succesvol verlopen seizoen.
Zij nemen deel aan de play-offs van de Taiwan Professional Softball League. Zij spelen voor de Caesar Warriors Softball Club uit New Taipeh City. 

De play-offs starten in het weekend van 4 en 5 november met wedstrijden tegen de New Century Wasps. De winnaar van de ‘Best-of-5′ neemt het dan in de uiteindelijke echte finaleronde op tegen de Fu-Tian -Fu-Chia-Nan Eagles, de lijstaanvoerder van de competitie. In de eindronde wordt er een ‘best-of-7′ gespeeld. 

Dat Voortman werd uitgenodigd om dit seizoen mee te spelen met de play-offs heeft voor een belangrijk deel te maken met de uitstekende indruk die zij tijdens een eerdere periode (in 2019) bij de club heeft achtergelaten.  
Die positieve ervaring zorgde er ook voor dat de vereniging akkoord ging met het verzoek – van Voortman – een catcher mee te mogen nemen die zij vertrouwde. Dat werd Laura Wissink, haar vaste achtervanger bij zowel Neptunus als het Koninkrijksteam. 

Op de laatste zaterdag van oktober speelden de Warriors twee wedstrijden: de eerste tegen de Bravo Bears. De tweede ontmoeting, later op de middag tegen New Century Wasps, hun tegenstander in de eerste ronde van de play-offs. 

De eerste wedstrijd met Eva als starting pitcher in de cirkel, werd door Caesar Warriors gewonnen. Eva werd in de wedstrijd in de 6de inning  bij de stand 6-1 vervangen en werd na afloop uitgeroepen tot MVP (meest waardevolle speelster). Een mooie binnenkomer!
Laura had pech aan slag: drie vangballen. Ze kwam alleen door 4-wijd éénmaal op de honken. 

De tweede wedstrijd ging voor de Warriors met 2-3 verloren. Eva speelde in de tweede wedstrijd niet; Laura stond als designated hitter in de line-up. In die rol was zij in de wedstrijd goed voor twee honkslagen.

Door de kleine verschillen verwacht ik spannende wedstrijden in de play-offs. 

Als daar aanleiding voor is, verschijnen er periodiek aanvullende berichten over de prestaties van onze clubgenoten.

Share the Post:

Related Posts