the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Wisselend succes Neptunusspelers in de Winter League van Nicaragua

In de nacht van 3 op 4 november zijn zowel Leones de Léon als Indios del Bóer aan het nieuwe seizoen van de Winter League in Nicaragua begonnen.

Leones de Léon – het team van Rogear Bernadina en Shairon Martis – versloeg Trenn del Norte met 7-1. Indios del Bóer (het team van Kevin Kelly) had minder geluk. Zij verloren met 5-9 van Gigantes de Rivas.
Hoewel Trenn del Norte de score wel opende, wist de thuisclub – fanatiek gesteund door de fans – snel een voorsprong te bewerkstelligen. Dat kwam voornamelijk door een aantal homeruns.

Rogear Bernadina speelde verdedigend foutloos en kwam aan slag tot een gemiddelde van 1-uit-2. Hij sloeg met zijn actie twee punten binnen.

Shairon Martis hoefde vandaag niet in actie te komen.

De kampioen begint met een nederlaag

Daar had men in Managua niet bepaald op gerekend. Regerend kampioen Indios del Bóer verloor haar eerste wedstrijd met 5-9 tegen Gigantes de Rivas. Die onverwachte nederlaag kende twee oorzaken: de achterstand van 0-6 die al direct in de eerste slagbeurt werd opgelopen en het (opnieuw) ijzersterk pitchen van Carlos Sanó van Gigantes de Rivas. De slagmensen van de kampioen kregen geen vat op zijn pitches.
Op het moment dat dit veranderde, was het kwaad al geschied en zorgden relievers ervoor dat Indios del Bóer de achterstand niet meer kon goedmaken.

Kevin Kelly werd deze wedstrijd niet ingezet.

 

Share the Post:

Related Posts