the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Driemaal is geen scheepsrecht voor de softbalsters van Neptunus

Softbalsters Neptunus

Dit weekend vond in Schiedam de traditionele opening van het softbalseizoen plaats. 16 teams, waarvan 7 uit Amerika en 9 uit Europa zorgden voor een meerdaags indoortoernooi van topniveau. 

Nadat de twee laatste edities door Neptunus werden gewonnen, waren de verwachtingen ook nu weer hooggespannen. 

Mirthe Weis, Zoë  Lageweg en Quilen Dirksz maakten in dit toernooi hun officieuze debuut voor Neptunus. Ook was na lang blessureleed Ilse van der Wouw weer terug. Met 7-uit-14 presteerde zij prima aan slag. Alsof ze nooit was  weggeweest!

Een flitsende start zorgde ervoor dat de weg naar de finaleronde opnieuw openlag. Stuk-voor-stuk werden de tegenstanders verslagen. Totdat Roef! als laatste tegenstander verscheen.
Twee van de toppitchers van Nederland – Eva Voortman en Marjolein Merkx – gaven elkaar geen duimbreedte toe. Eindstand 1-1, ook na verlenging. 

Omdat Roef! in de wedstrijd meer loopsters op het derde honk had, werd zij tot winnaar uitgeroepen.
Door een betere kwalificatie in de finalepoule konden wij beslag leggen op de derde plek in de eindrangschikking. Na twee toernooizeges, was er nu een bronzen medaille. Een prima resultaat. 

Eva Voortman in de prijzen 

De aas van de Neptunus-rotatie heeft haar eerste prijs van 2024 alweer binnen. Zij werd uitgeroepen tot beste pitcher van het toernooi. Ze was 13 innings actief en gooide daarin op de kop af 30 maal 3-slag bij een ERA van 0.00.  

Foto: Kitty’s fotografie

 

Share the Post:

Related Posts

Rookvrij

Sportbedrijf Rotterdam heeft bepaald dat alle sportaccommodaties rookvrij moeten worden. Dat betekent dat er vanaf 1 juli nergens meer gerookt

Read More