the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Sparks Haarlem wint toernooi in Duitsland, Neptunus tweede

Vorig weekend heeft landskampioen Neptunus de eerste fase van haar voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten. In Bonn werd deelgenomen aan een indoortoernooi van het lokale Bonn Capitals dat uitkomt in de Bundesliga. Aan dit toernooi deden ook Sparks Haarlem en ROEF! mee.

Een bijzonder toernooi want – anders dan in Nederland – werd er niet volledig volgens aangepaste regels gespeeld. De afstand tussen de honken kwam overeen met die van buiten. Dat zorgde aanvankelijk voor wat verwarring bij het bereiken van de honken.

Duitsland, Tsjechië, Nederland en Oostenrijk 

Een gemêleerd gezelschap zorgde voor de tegenstand in de eerste ronde. De dames vonden achtereenvolgens de jeugdselectie van Tsjechië U22, Mannheim Tornados, de nationale selectie van Oostenrijk en ROEF! uit Nederland op hun weg. 

De wedstrijd tegen de Tsjechische tegenstander werd spreekwoordelijk met de hakken over de sloot gewonnen (1-0). Mannheim werd met 5-0 verslagen. Tegen ROEF! en de nationale selectie van Oostenrijk werd gelijkgespeeld (1-1 en 2-2).  Oostenrijk zorgde eerder op de dag voor een verassing door ROEF! met 4-0 te kloppen. 

Voor de finaleronde plaatsten zich – behalve Neptunus – ook Bonn Capitals, Sparks Haarlem en de nationale selectie van Oostenrijk. Met overwinningen op Bonn Capitals (2-1) en Oostenrijk (3-0) was de finale een feit.

Een Nederlands onderonsje 

Met Sparks was de finale een Nederlands onderonsje. Het werd een enorm spannende wedstrijd waarin beide teams elkaar werkelijk geen duimbreed toegaven.

Aan de kant van Neptunus was pitcher Lizzy Kwakernaak de absolute uitblinker. Zij zorgde voor een completed game en gooide ook de hele verlenging. Ze kreeg welgeteld 2 (!) honkslagen tegen. Sparks won uiteindelijk met 1-0 na twee innings verlenging. 

Zonder wie dan ook tekort te doen, waren de pitchers – ieder voor zich – ijzersterk. Het was opvallend dat in alle wedstrijden de pitches van Annelieke Swinkels, Nienke Weis, Eva Voortman en Lizzy Kwakernaak maar zelden (door honkslagen) in het spel werden gebracht. 

Aan slag waren vooral Ilse van de Wouw en Laura Wissink heel goed bezig. Samen kwamen zij aan ongeveer 50% van de totale productie aan honkslagen in deze twee dagen. 

Coach Sybe Stuij was blij met het resultaat: “We zijn heel blij met de tegenstand die we hebben gehad. De meiden hebben werpers van een goed niveau gezien en allemaal hun slagbeurten meegepikt. Dat helpt natuurlijk als we zo naar buiten gaan. Daar hebben we erg veel zin in.”  

De competitie start op 13 april a.s. met een treffen tegen Euro Stars in Capelle aan den IJssel. De eerste wedstrijd start dan om 13.00 uur. Sparks begint op die dag thuis tegen Onze Gezellen.

Foto: Kitty’s fotografie

Share the Post:

Related Posts