the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Voor het 2e jaar achtereen organiseerde Neptunus een U15 1e klasse honkbaltoernooi. Wederom met buitenlandse gasten, ditmaal de Duitse kampioen Cologne Cardinals. Alhoewel dit team verjongd is is het nog steeds een zeer sterke tegenstander. Naast het team uit Köln was de regionale rivaal Orioles net als vorig jaar van de partij. Een team dat altijd weer sterke tegenstand geeft en voor spannende games zorgt.

De eerste dag werd een driekamp gespeeld op D1. Ondanks het weer dat niet geheel meewerkte, werd er om half 2 in de middag gestart met de eerste wedstrijd van 90 minuten. De eerste game tussen Neptunus en Orioles eindigde in een 13-7 overwinning voor onze jongens. Asher sloeg in deze wedstrijd zijn eerst homerun en dat was gelijk een grand slam. De tweede wedstrijd ging tussen de zojuist gearriveerde Duitsers en Orioles. Deze wedstrijd liet al gelijk zien dat onze Duitse gasten een erg sterk team zijn. Het werd dan ook een ruime overwinning voor Cardinals. De laatste wedstrijd tussen Neptunus en Cardinals ging behoorlijk gelijk op. Alhoewel Neptunus meer hits had en evenveel LOB werd het toch 6-2 voor Cardinals. Teveel veldfouten gaven de Duitsers genoeg kansen te scoren.

Als afsluiting van de dag was er een gezamenlijk diner verzorgd door Robert Kraamwinkel.

De tweede dag was de finaledag. De nummer 1 en 2 begonnen om 10 uur aan de eerste wedstrijd. En wat een game werd dat. Gelijk opgaand nam eerst Cardinals een voorsprong, die Neptunus door goed veldwerk en hitting wist om te buigen in mooie voorsprong. Helaas kwamen de Cardinals hier weer van terug en wonnen met een walkoff in de laatste inning (wedstrijd duurde totaal 100 minuten) met 10-9. Alhoewel verloren waren de coaches en de toeschouwers erg enthousiast over het getoonde spel.
Het schema dat Linda in elkaar gezet had koppelde de nummer 3 van de eerste dag aan de winnaar van de eerste wedstrijd. Helaas was het al snel duidelijk dat Orioles voor Cardinals geen partij was en de wedstrijd eindigde in een 20-0 overwinning. Daarmee werd Orioles de tegenstander van Neptunus in de 2e halve finale en plaatste Cardinals zich direct voor de finale.

De 2e halve finale tussen Orioles en Neptunus was een echte nail biter. De twee teams waren enorm aan elkaar gewaagd en na 90 minuten was de stand dan ook gelijk, 5-5. Voor het eerst moesten de boys een tie-breaker spelen. Met het eerste en tweede honk bezet aan het begin scoorde Orioles 3 runs in totaal en wisten de jongens van Neptunus wat ze te doen stond, minimaal 4 runs scoren. Uiteindelijk lukte dat en won Neptunus met 9-8. Direct na deze game dus de finale spelen tegen Cardinals.

Na twee zware games moesten de Neptunus boys dus nog 1 keer er vol voor gaan.helaas werd als snel duidelijk dat de energie een beetje op was. Cardinals kwam door sterke slagbeurten als snel op een ruime voorsprong. Mede door 2 enorme bommen aan de kant van Cardinals namen zij een 10-0 voorsprong. Uiteindelijk eindige de wedstrijd in een terechte 13-2 overwinning voor Cardinals.

Aan het einde van het toernooi kunnen we terugkijken op een mooi paasweekeinde. De wedstrijden geven de coaches het vertrouwen dat ze met dit team hoge ogen kunnen gooien. Niet alleen is er in de voorbereiding naar het seizoen toe als een grote vooruitgang te zien maar is de sfeer tussen de spelers onderling ook erg goed. Een team waar duidelijk de chemie er mede voor kan gaan zorgen dat we een fantastisch seizoen kunnen gaan hebben.

Share the Post:

Related Posts