the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Neptunus softbalsters ondanks blessures klaar voor de nieuwe competitie

Kort voor het begin van het nieuwe seizoen is het Mastenbroek toernooi van Tex Town Tigers een ideaal meetmoment voor het bepalen van de vorm van de hoofdklasseteams die eraan meedoen. 

Voor landskampioen Neptunus geldt dat de topvorm er nog niet is, maar de meiden groeien er in rap tempo naartoe. Dat de grote vorm er nog niet is, heeft alles te maken met een groot aantal blessures.
Om in het toernooi toch met een representatief team aan de start te kunnen staan, werd er veel gevraagd van de flexibiliteit van de speelsters. 

De eerste wedstrijden op zaterdag werden allebei ruimschoots gewonnen. De enige tegenvaller was de wedstrijd tegen Roef! op de tweede dag. Die werd onverwacht ruim door de Brabantse dames gewonnen. Het werd 8-15. Aanvallend gingen beide teams gelijk op; voor Neptunus zat het probleem in het aantal veldfouten. 

Als je in heel seizoen 2023 33 keer misgrijpt in 42 wedstrijden (= 0,79 fout per volledige wedstrijd), dan zijn vijf veldfouten in vier innings ‘iets te veel van het goede’.  

In de wedstrijd om de derde en vierde plaats wachtte een oude bekende: Olympia uit Haarlem. 

Hier bleek dat je ook met een sterk uitgedunde selectie tot topprestaties kunt komen.  

International Lisa Hop van Olympia en Neptunus toptalent Lizzy Kwakernaak gaven elkaar in de cirkel geen duimbreedte toe.  Bij een gelijke stand beëindigde Neptunus de wedstrijd voortijdig door (alweer) een blessure.
Tweede honkvrouw Damishah Charles raakte bij een aanvallende actie op de thuisplaat ernstig geblesseerd. Daardoor werd Olympia derde en Neptunus vierde. 

Komend weekend volgt op eigen veld in Rotterdam nog een laatste oefen driekamp tegen Wesseling Vermins en Sparks. Hierna met een zo fit mogelijke selectie verder met de voorbereiding.  

Coach Sybe Stuij: “Zaterdag 13 april zijn we klaar voor de start tegen Eurostars in Capelle aan den IJssel”. 

Foto: Kitty’s fotografie (archief)

Share the Post:

Related Posts