the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Versterking voor softbalsters Neptunus

Juist vóór de start van het nieuwe seizoen in de hoofdklasse krijgen de softbalsters van Neptunus versterking van een topspeelster uit de Verenigde Staten. Het is Madison (Madi) Huskey, outfielder en powerhitter.

Vorig seizoen leidde Huskey haar team (Washington Huskies) naar de NCAA Womens College World Series.  Over het volledige seizoengemeten kwam zij tot een slaggemiddelde van .315, was goed voor 11 homeruns en sloeg 43 punten binnen.

Maar ook verdedigend is zij een topper. Als buitenvelder is zij zelfs zo goed, dat zij vorig seizoen werd geëerd, met en NCAA Div 1 Rawlings Gold Glove. Ze ving als outfielder 62 ballen en had 4 outfield-assists. Dit alles zonder ook maar één fout te maken.
Madi neemt dus ervaring mee van het allerhoogste niveau.  Behalve haar geweldige prestaties in het collegesoftbal, maakte zij ook deel uit van Team USA tijdens het gewonnen WK U19 in 2019.
Dat toernooi werd gespeeld in Irvine, California. In een regelrechte thriller werd – na verlenging – gewonnen van Japan: 3-4.  Reganied Franka (korte stop Neptunus) speelde in dat toernooi mee met het Koninkrijksteam.

Madi gaat zaterdag 13 april voor het eerst van start voor Neptunus in de double header tegen Eurostars in Capelle aan den IJssel. De eerste wedstrijd begint daar om 13.00 uur.

Share the Post:

Related Posts

Rookvrij

Sportbedrijf Rotterdam heeft bepaald dat alle sportaccommodaties rookvrij moeten worden. Dat betekent dat er vanaf 1 juli nergens meer gerookt

Read More