the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Grote overwinningen voor softbalsters Neptunus tegen Eurostars

Ook voor regerend landskampioen Neptunus is de nieuwe competitie weer van start gegaan.  Op de eerste speeldag was hoofdklasse-debutant Eurostars de tegenstander.
Twee grote overwinningen (1-10 en 4-11) maakten het onderlinge krachtsverschil meer dan duidelijk.  

Met toptalent Lizzy Kwakernaak in de cirkel (zie foto) ging Neptunus in de eerste wedstrijd zeer voortvarend van start.  In de eerste slagbeurt kwam vrijwel het voltallige team al één keer in het slagperk in actie. 
In het slagperk waren Kelly Hoenen en Judith Buschman  de besten. Nieuwbakken Neptuniaan Madison Huskey kon aan slag nog geen vuist maken. Tweemaal 4-wijd en éénmaal geraakt werper beperkten haar mogelijkheden tot één enkele honkslag. Wat in de eerste wedstrijd ook zeker nog het vermelden waard was, is de ERA-score van pitcher Lizzy Kwakernaak. Zij scoorde 0,00. Uitstekend dus. 

De tweede wedstrijd was qua score een herhaling van de eerste partij. Alleen nu duurde het tot de derde slagbeurt, voordat de aanval van Neptunus in alle hevigheid van zich liet spreken.
Nu was de winst voor Nienke Weis. Het hele team deed aanvallend flink mee. Maar als we dan toch naar de individuele resultaten moeten kijken, dan was  Laura Wissink de beste, ze sloeg 3-uit-3! Op de voet gevolgd door Judith Buschman en Madison Huskey. 

Een eerste speeldag zonder verrassingen? Nee! Titelpretendent Olympia moest al gelijk een puntendeling toestaan aan Tex Town Tigers.  Na de eerste speeldag wordt de ranglijst in de hoofdklasse aangevoerd door Neptunus en Roef!

Volgende week zaterdag (20 april) is  Roef! de volgende tegenstander. Die wedstrijden worden op het eigen veld aan de Abraham van Stolkweg in Rotterdam gespeeld. 

Foto: Kitty’s fotografie

Share the Post:

Related Posts

Rookvrij

Sportbedrijf Rotterdam heeft bepaald dat alle sportaccommodaties rookvrij moeten worden. Dat betekent dat er vanaf 1 juli nergens meer gerookt

Read More