the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Dubbele nederlaag Neptunus softbalsters tegen Roef!

Dat het geen eenvoudige middag zou worden voor Neptunus was vooraf eigenlijk al bekend. Daarvoor zijn er nog te veel problemen met het kwalitatief volledig op een goede manier invullen van de rotatie en blessures of andere gezondheidsproblemen bij belangrijke speelsters. 

Als je deze punten in het achterhoofd houdt, dan zijn nederlagen van 1-5 en 3-5 niet eens slecht. 

In de eerste wedstrijd wisten gelegenheidspitcher Kirsten Fischer en Lizzy Kwakernaak de gevaarlijke aanval van Roef! aanvankelijk goed aan banden te leggen. Na vijf volledige innings was de stand 0-1! Dat Roef! hierna in de zesde slagbeurt nog viermaal scoorde is jammer, maar eigenlijk alleen maar van belang voor de statistieken. De eindstand was 1-5 voor Roef!  

Madi_Huskey
Madi Huskey slaat haar eerste homerun voor Neptunus.

In wedstrijd nummer twee van de dag was het Neptunus die de score opende. Een enorm verre homerun van Madi Huskey (in het linksveld) met één collega op de honken zorgde voor een 2-0 voorsprong.
Dit bleek echter niet genoeg. Tussen de vierde en de zesde slagbeurt draaide Roef! de achterstand om naar een 3-5 voorsprong. 

Lizzy Kwakernaak moest voor Neptunus opnieuw in de cirkel beginnen.
Anders dan in de eerste wedstrijd – ze was toen 3 1/3  innings vrijwel onbespeelbaar – werd ze nu wel fors geraakt. In zes volledige innings waren haar cijfers: 4K-1BB-10H. Hier zal de factor vermoeidheid zeker een rol hebben gespeeld.  Daardoor moest er voor de laatste slagbeurt van Roef! in de wedstrijd opnieuw een beroep worden gedaan op een gelegenheidspitcher. En niet de eerste de beste… 

Omdat ook Kirsten Fischer in de wedstrijd licht geblesseerd raakte, kwam Laura Wissink achter de thuisplaat vandaan om het pitchen in de laatste slagbeurt over te nemen.
Het is uiteraard niet de bedoeling dat ze dit veel vaker doet, maar als je naar haar cijfers kijkt (1K-0BB-3H) bij een ERA van 0,00 deed ze het prima. 

Met 2 overwinningen en 2 nederlagen staat Neptunus nu op een gedeelde 3de tot en met 6de plek in de hoofdklasse, achter Roef! en Tex Town Tigers. Door de minimale verschillen in dit vroege stadium van de competitie niets om je zorgen over te maken. 

De volgende wedstrijden 

Op Koningsdag (zaterdag 27 april) gaan we naar Onze Gezellen voor twee wedstrijden in het Van der Aartsportpark.  De eerste wedstrijd begint om 13.10 uur.  

Foto’s: Kitty’s fotografie

Share the Post:

Related Posts

Rookvrij

Sportbedrijf Rotterdam heeft bepaald dat alle sportaccommodaties rookvrij moeten worden. Dat betekent dat er vanaf 1 juli nergens meer gerookt

Read More