the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Maximale winst Neptunus in veel regen

Afgelopen zaterdag moest na vier innings de wedstrijd in Amersfoort tussen Quick en Curaçao Neptunus gestaakt worden. Omdat een dag later in Rotterdam wedstrijd drie gespeeld zou worden, kwamen beide teams tot de overeenstemming om daar te beginnen met het laatste deel van die regenwedstrijd. De Blauwwitten wonnen beide wedstrijden (1-13 en 4-2) en bleven ongeslagen.

Shairon Martis was die zaterdag begonnen en zag zijn team een kleine 0-2 voorsprong nemen. Beide Rotterdams runs kwamen door fouten van de thuisploeg tot stand. De Amersfoorters kwamen goed terug. In de vierde beurt sloegen zij drie hits op rij en stelde Enrique Hatma in staat de achterstand te halveren. Helaas was verder spelen niet mogelijk. De eerder genoemde oplossing om zondag in Rotterdam verder te gaan kwam beide teams goed uit. Tussenstand 1-2.

Op het gebruikelijke aanvangstijdstip van 14.00 uur begon Koen Postelmans voor het team van Gregory Muller op de heuvel. Voor Neptunus kwamen alle negen spelers aan slag en zij brachten de voorsprong naar 1-6. Quick kon daar niets tegenover zetten en zag een beurt later zelfs elf Neptunianen in het slagperk komen. Zeven van hen kwamen over de thuisplaat waardoor de eindstand van 1-13 op het bord kwam. Aaron de Groot maakte het werk in de laatste inning sterk af.

Drie kwartier later begon wedstrijd drie. Tot onze verrassing zagen wij bij Quick dat hun coach Elton Koeiman de heuveltaak op zich nam. Ondanks zijn 50 jaar had hij nog regelmatig bewezen tot veel in staat te zijn. Juan Carlos Sulbaran was de Neptuniaanse starter.

Beide teams vochten hard voor het resultaat. De bezoekers namen in de vierde slagbeurt een 0-1 voorsprong. Een foutje in het binnenveld werd door de hit van Aaron Isenia afgestraft. Neptunus had twee innings nodig om terug te komen. Na de double van Christian Diaz bracht de hit van Dwayne Kemp de gelijkmaker op het bord. 1-1

Quick vocht hard terug. Outfielder Taylor Clemancia werd na een tweehonkslag in staat gesteld te scoren door Pascal Zegwaard. 1-2. Ditmaal kwam het Neptunus antwoord direct. Na de hits van Den Seelbach en Vincent Ahrens was de honkslag van Dwayne Kemp goed voor twee runs. 3-2

In de achtste innings kwam daar nog een vierde punt bij omdat de koek bij good-old Koeiman op was getuige zijn twee wilde worpen. Wij hadden vol ontzag naar het optreden van hem gekeken. Hij gooide niet minder dan 119!! pitches. Als coach spaarde hij zo een werper uit voor de drukke week die voor hen nu aankomt. Zij spelen dan op woensdag, donderdag en zondag tegen HCAW. Neptunus is het komende weekend vrij. Op 1, 2 en 4 mei is HCAW de volgende tegenstander.

Tekst: Jan van der Sande
Foto: Robert Bos

Share the Post:

Related Posts

Rookvrij

Sportbedrijf Rotterdam heeft bepaald dat alle sportaccommodaties rookvrij moeten worden. Dat betekent dat er vanaf 1 juli nergens meer gerookt

Read More