the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Extra versterking voor softbalsters Neptunus

Nu een kleine 50% van de rotatie van landskampioen Neptunus niet kan worden ingezet en er daardoor mogelijk kwetsbaarheid dreigt, komt er extra versterking.  Binnen enkele dagen landt Amber Schisler in Nederland om zich vervolgens bij de selectie te voegen. Zij brengt bakken aan (internationale) ervaring mee. 

Nadat ze in 2017 afstudeerde aan Campbell University speelde zij in Oostenrijk, Italië en Tsjechië – o.a. in een aantal Europa Cup toernooien. 

Big South Conference Player of the Year award 

Bij Campbell University nam Amber afscheid met de ‘Big South Conference Player of the Year’ award. In de twee jaar bij Campbell sloeg zij een gemiddelde van maar liefst .401 bij elkaar – 33 homeruns en 96 rbi.  Als pitcher gooide zij 159 innings: 13 overwinningen, 10 nederlagen en 3 saves. (5.32 ERA). 

Amber komt oorspronkelijk uit het zonnige San Diego. Op het veld valt zij op door haar grote en atletische bouw. Met haar 184 cm is zij een indrukwekkende verschijning. 

Behalve op het veld doet zij ook heel veel voor de sport naast het veld. Zo heeft zij bijvoorbeeld al veel ervaring opgedaan als hoofdcoach en pitchertrainer in Oostenrijk. Nu is zij werkzaam als Development Manager voor de Wellington Softball Association. In die hoedanigheid zet zij zich in om de sport te ontwikkelen door bijvoorbeeld clinics te verzorgen voor de jeugd.
Ook valt het werven van nieuwe jeugdleden binnen haar takenpakket. Al met al zal Amber als verlengstuk van de coaches op het veld gaan optreden. 

Foto’s: Kitty’s fotografie en wellingtonsoftball.org.nz

Share the Post:

Related Posts

Rookvrij

Sportbedrijf Rotterdam heeft bepaald dat alle sportaccommodaties rookvrij moeten worden. Dat betekent dat er vanaf 1 juli nergens meer gerookt

Read More