the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Neptunus en Tex Town Tigers speelden slechts een halve ‘double header’ tegen elkaar 

Zaterdag 4 mei 2024 – de dag van de jaarlijkse dodenherdenking – stonden Neptunus en Tex Town Tigers tegenover elkaar in Rotterdam. Doel was elkaar die middag tweemaal te ontmoeten.  
De eerste wedstrijd kon in zijn geheel worden gespeeld en eindigde in een 9-2 overwinning voor Neptunus. De tweede wedstrijd werd in de vierde inning stilgelegd vanwege de weersomstandigheden. Die onderbreking hield zolang aan, dat de partij niet meer kon worden afgemaakt. Dit mede in verband met de jaarlijkse dodenherdenking. De inhaalwedstrijd wordt op een later moment gepland. 

Toen de eerste wedstrijd goed en wel van start was gegaan, had het er aanvankelijk alle schijn van dat de beide startende pitchers (Hannah Held en Lizzy Kwakernaak) een wedstrijd met elkaar hielden wie er de meeste keren 4 wijd in de wedstrijd kon gooien. Kwakernaak gooide er in 2 volledige innings 4; Held in 5 volledige innings 5. Held’s vervangster (Lisa Brink) produceerde er in één slagbeurt ook nog eens 3. Het was dus een wedstrijd met heel veel 4-wijd. 
Maar gelukkig werd er ook goed geslagen. Vooral door vier dames van Neptunus. 

De besten in het slagperk 

Zoals wel vaker in deze eerste weken van het nieuwe seizoen presteerde achtervanger Laura Wissink weer prima aan slag.  Ze was deze middag goed voor 2-uit-3. Het Amerikaanse deel van het team (Madi Huskey en Amber Schisler) kwamen tot respectievelijk 1-uit-2 en 1-uit-1. 
De vierde in de rij (Tammie Lijbers) kwam op een bijzondere manier tot 1-uit-2. Die speciale gebeurtenis vond plaats in de 6de slagbeurt. Met drie collega’s op de honken verdween de bal met een machtige swing van haar knuppel over het hek in het midveld voor een grandslam homerun – in één klap vier punten erbij. De voorsprong ging van 5-2 naar 9-2. Dat was na zes volledig gespeelde innings ook direct de eindstand van de wedstrijd. 

Prestaties van de Neptunus’pitchers 

Startende werper Lizzy Kwakernaak werd na 2 volledige innings vervangen door Amber Schisler. De cijfers van Lizzy waren: 3K-4BB-1H. Amber gooide 2 2/3 inning en verdiende haar tweede winstpartij met de cijfers: 6K-0BB-2H. De zege werd veiliggesteld door Annelieke Swinkels die met een prima prestatie over 1 1/3 inning tot de volgende cijfers kwam: 1K-0BB-1H. Ze verdiende daarmee terecht de ‘save’ van deze eerste middagwedstrijd. 

De volgende wedstrijden 

Op donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag) staat de eerste dubbele confrontatie van deze competitie met Olympia Haarlem op het programma.  
De wedstrijden beginnen die dag om 13.00 en 15.10 uur en worden gespeeld in het Nol Houtkamp Sportpark in Haarlem. 

Foto: Kitty’s fotografie

Share the Post:

Related Posts

Rookvrij

Sportbedrijf Rotterdam heeft bepaald dat alle sportaccommodaties rookvrij moeten worden. Dat betekent dat er vanaf 1 juli nergens meer gerookt

Read More