the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Sportclub Neptunus en PI De Schie starten bijzondere samenwerking!

De officiële aftrap van een inspirerende samenwerking vond plaats op 2 mei, voorafgaand aan de wedstrijd tussen Curaçao Neptunus en HCAW. Sportclub Neptunus en PI De Schie bundelen hun krachten om een uniek programma op te zetten onder de naam “Neptunus Inside” waarin gedetineerden de kans krijgen om gedurende 10 weken deel te nemen aan honkbaltrainingen. 

Het doel van deze samenwerking is niet alleen om sport binnen de muren van de gevangenis te brengen, maar ook om de gedetineerden te helpen bij hun rehabilitatieproces door middel van sport en sociale integratie. De trainingen worden geleid door niemand minder dan ex-international Melfried Commenencia, die zijn expertise en passie voor het spel zal delen met de deelnemers. 

Na 10 intensieve weken zullen de trainingen culmineren in een spannende wedstrijd tussen een team van gedetineerden en een team van leden van de businessclub, waardoor de deelnemers niet alleen sportieve vaardigheden ontwikkelen, maar ook teamwork en sociale interactie stimuleren. Deze samenwerking is een prachtig voorbeeld van hoe sport kan dienen als een instrument voor positieve verandering in de samenleving en benadrukt het belang van samenwerking tussen verschillende sectoren om gemeenschappen te versterken en individuen te helpen bij hun re-integratieproces. Voor Neptunus is het een eerste stap om onze betrokkenheid in de stad te vergroten. 

Foto’s: Robert Bos

Share the Post:

Related Posts

Rookvrij

Sportbedrijf Rotterdam heeft bepaald dat alle sportaccommodaties rookvrij moeten worden. Dat betekent dat er vanaf 1 juli nergens meer gerookt

Read More