the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Eenvoudige zege softbalsters Neptunus in inhaalwedstrijd tegen Tex Town Tigers 

Onder aanvoering van startende werper Lizzy Kwakernaak won Neptunus de inhaalwedstrijd tegen Tex Town Tigers met 7-1. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. In de eerste Enschedese slagbeurt moesten Kwakernaak en haar collega’s een lastige situatie zien op te lossen. Bij drie honken bezet en niemand uit, gingen de twee volgende slagvrouwen met 3-slag terug naar de dug-out. De derde nul viel door een vangbal in het linksveld.  Geen score, probleem opgelost. 

Later bleek dat de Tigers in de eerste slagbeurt 50% van hun totale productie aan honkslagen in de wedstrijd hadden gebruikt. 
De Neptunus-aanval had er weer goed het oog in. Geen homeruns dit keer, maar wel de nodige twee- en driehonkslagen. De teller aan honkslagen na zes volledige slagbeurten stopte bij 11.  

De beste prestaties in het slagperk kwamen van: Madi Huskey (3-uit-3), Amber Schisler (2-uit-2) en Quilen Dirksz (2-uit-2). Willemijn de Jong sloeg volgens de statistiek (1-uit-2), maar dat was wel een enorme klap voor 3 honken! 

Lizzy Kwakernaak kon vanmiddag haar vijfde overwinning bijschrijven. In vijf volledige innings kwam zij tot de volgende cijfers: 6K-2BB-4H. Amber Schisler verdiende de derde ‘save’ van het seizoen. Zij kwam in twee slagbeurten tot de cijfers: 3K-0BB-0H. 

De volgende wedstrijden  

Zaterdag 18 mei reist Neptunus naar Amsterdam voor een double header tegen Amsterdam Pirates. De wedstrijden worden gespeeld in het Loek Loevendie Ballpark. De eerste start om 13.00 uur. 

Foto: Kitty’s fotografie

Share the Post:

Related Posts

Rookvrij

Sportbedrijf Rotterdam heeft bepaald dat alle sportaccommodaties rookvrij moeten worden. Dat betekent dat er vanaf 1 juli nergens meer gerookt

Read More