the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Gelijk opgaande strijd in Haarlem. Neptunus en Sparks delen de punten

wedstrijdmoment

In een zonovergoten Noordersportpark in Haarlem werkten Sparks en Neptunus zaterdag 11 mei een double header af. 

Op basis van de statistieken uit de eerdere wedstrijden van dit seizoen konden we rekenen op een gelijk opgaande strijd tussen beide topteams. En dat was ook precies wat er gebeurde. 
Beide teams hielden elkaar in de eerste wedstrijd lange tijd in evenwicht. In het veld speelde men foutloos; ook kon er twee keer van een fraai dubbelspel worden genoten (één aan elke kant). Zelfs aanvallend waren de cijfers gelijk. Beide teams kwamen tot 10 honkslagen.  
Na zeven volledige innings trok Neptunus met 6-8 aan het langste eind. De winst was voor Lizzy Kwakernaak, de save voor Amber Schisler. Aan slag waren Damishah Charles (3-uit-4), Madi Huskey (2-uit-4) en Amber Schisler (2-uit-3) de besten. De prestaties van Huskey verdienen deze keer extra aandacht. Niet alleen opende zij haar eerste slagbeurt met een (verre) homerun in het linksveld, ze sloeg in de 5de inning ook nog eens een 3-honkslag. 

Madi Huskey wordt door haar teamgenoten gefeliciteerd na de tweede homerun van de middag.

De tweede wedstrijd leek aanvankelijk een getrouwe kopie van de eerste ontmoeting te worden. Opnieuw nam Neptunus een vroege voorsprong en opnieuw sloeg Madi Huskey een homerun in het linksveld. Maar de partij kantelde in de gelijkmakende 4de slagbeurt. Pitcher Amber Schisler,  die Lizzy Kwakernaak in de 3de slagbeurt had vervangen, werd het vuur zo na aan haar schenen gelegd dat de voorsprong van 4-7 werd omgezet in een achterstand van 10-7. Gedegen slagwerk en een doorgeschoten bal op het verkeerde moment deden hun werk. 

In de zesde inning leek Neptunus alsnog terug te komen. Maar bij volle honken en niemand uit kon er geen enkele scoringskans worden benut. De extra ingebrachte slagvrouwen gingen allemaal kansloos voor 3-slag aan de kant.  

In de 7de inning werd het toch nog 10-8. Quilen Dirksz zorgde voor de eindstand. 

De voortreffelijk draaiende aanval (17 honkslagen) kon het tij in de tweede wedstrijd helaas niet keren.  
In het slagperk was Tammie Lijbers in de tweede wedstrijd de beste met 3-uit-3. Verder kwamen Damishah Charles en Laura Wissink – elk met 3-uit-4, Ilse van de Wouw met 2-uit-3 en Madi Huskey met 2-uit-4 tot goede resultaten. Deze keer geen overwinning of save voor Amber Schisler, maar haar eerste nederlaag in de competitie. 

Foto’s: Kitty’s fotografie

Share the Post:

Related Posts

Rookvrij

Sportbedrijf Rotterdam heeft bepaald dat alle sportaccommodaties rookvrij moeten worden. Dat betekent dat er vanaf 1 juli nergens meer gerookt

Read More