the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Neptunus wint in de verlenging

foto: Robert Bos

De mannen van coach Gregory Muller kropen door het oog van de naald. In de achtste slagbeurt nam de thuisploeg RCH een 3-2 voorsprong. Curaçao Neptunus maakte in de negende de gelijk waarna een verlenging nodig was. De blauwwitten scoorden eenmaal en RCH kon er geen punt meer tegenover zetten. Ondanks alle honken bezet en niemand uit, bleef een score uit. Eindstand 3-4.

Ton de Blok was zoals gebruikelijk de Rotterdamse starter. In de tweede inning kwam Arthur Bonevacia over de thuisplaat, maar in het tweede deel werd het al snel gelijk. Een geraakt werper met volle honken zorgde voor 1-1.

De thuisclub profiteerde aanvallend later in de zevende slagbeurt van een foutje en via de double van Raydley Legito kon Marlin Malcolm de 2-1 voorsprong op het bord brengen. Het Neptunus antwoord kwam vlug. Hits van Dwayne Kemp en Arthur Bonevacia brachten opnieuw de gelijkmaker op het bord. 2-2

De thuisclub was niet op de knieën te krijgen. Ook zij scoorden eenmaal en namen daardoor opnieuw een voorsprong. 3-2. Stijn van der Meer had nog geen hit op zijn naam deze avond. Maar in zijn vijfde maal aan slag kwam er een verre double in het midveld van zijn knuppel af waardoor Sheadion Jamanika voor de 3-3 zorgde. Ditmaal had RCH geen antwoord en dat betekende dat er een verlenging nodig was.

Vanaf de tiende inning begint de ploeg aan slag met twee man op de honken. Dwayne Kemp (drie uit vijf) zorgde met een hit door het midden dat Stijn van der Meer vanaf het tweede honk kon scoren. Eindelijk een voorsprong, 3-4, voor Neptunus. Natuurlijk kreeg RCH dezelfde kans. Hun eerste slagman bracht beide lopers verder en was zelf ook safe. Alle honken bezet en niemand uit. Tweede pitcher Ryan Huntington had zijn taak over gegeven aan Aaron de Groot.

De derde pitcher van Neptunus schakelde eerst twee man uit met drie slag en zag Rayshelon Carolina in het midveld de derde man uitvangen. Ryan Huntington werd winnend werper en Aaron de Groot kreeg met zijn sterke optreden de save op zijn naam. Dit betekende de dertiende zege op rij, maar het was, zoals gezegd, door het oog van de naald.

Zaterdag, aanvang 13.00 uur, komt RCH naar Rotterdam, waarna een dag later wedstrijd drie weer in Heemstede wordt gespeeld.

Share the Post:

Related Posts