the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Dubbele overwinning softbalsters Neptunus op Amsterdam Pirates

Het was een enerverende middag in Amsterdam. De eerste wedstrijd werd relatief eenvoudig gewonnen met 2-9. De tweede met 7-11. Maar daar was wel een verlenging voor nodig. Naast de geweldige prestaties in het slagperk, viel vooral ook het ‘foutenfestival’ in de tweede wedstrijd op. Voor beide teams stopte de teller van de fouten en foutjes op zes.  

Mariluz Torres, de startende pitcher van Amsterdam in de eerste wedstrijd, werd al na één slagbeurt vervangen. Achteraf gezien bleek dat niet om het Rotterdamse slaggeweld, maar om een blessure te gaan. Toch waren de Rotterdamse dames in het slagperk in de eerste inning lekker van start gegaan. 
Niet alleen produceerde Madi Huskey (alweer) een homerun, haar opvolger in het slagperk (Laura Wissink) kwam binnen met een enorme 3-honkslag.  Hierna duurde het tot de 6de slagbeurt voordat er opnieuw sprake was van een enorme krachtsexplosie in het slagperk. De score liep toen op van 2-2 naar 2-8. Alle punten in de 6de slagbeurt vielen toen er al twee nullen waren. 
Lizzy Kwakernaak maakte in de 7de slagbeurt het 9de punt. 
De beste score aan slag was 2-uit-4. Die werd gehaald door: Damishah Charles, Madi Huskey, Laura Wissink, Amber Schisler, Quilen Dirksz, Willemijnj de Jong en Lizzy Kwakernaak. In totaal kwam het team in de eerste wedstrijd tot 14(!) honkslagen 

In de cirkel was de overwinning voor Amber Schisler, die startende werper Lizzy Kwakernaak na 4 1/3 inning had vervangen. 

De tweede wedstrijd 

Met utility-speelster Lizzy Clarijs voor Amsterdam in de cirkel, werd er opnieuw door Neptunus snel een voorsprong genomen. Na twee slagbeurten was de score 0-4.  Hierna – in de 3de gelijkmakende slagbeurt – kwamen de eerste foutjes aan het licht, waardoor Amsterdam tweemaal scoorde: 2-4. 

In de 4de slagbeurt van Neptunus gaf Madi Huskey opnieuw blijk van haar grote vorm. Ze produceerde haar 5de homerun van deze nog prille competitie. In de 5de en 6de slagbeurt kwam Amsterdam Pirates onverwacht langszij: 6-6. Omdat er in de 7de inning niet meer werd gescoord, werd het verlengen. 

In het kader van de WBSC-regels begon Damishah Charles op het tweede honk en kwam Madi Huskey als eerste aan slag. 
In de eerste slagbeurt van de verlenging wist Neptunus maar liefst vijfmaal te scoren. Achtereenvolgens kwamen Damishah Charles, Madi Huskey, Quilen Dirksz, Zoë Lageweg en Kelly Hoenen over de thuisplaat. In de gelijkmakende slagbeurt scoorde Amsterdam nog één punt. Bij 7-11 was de wedstrijd afgelopen. 

Aanvallend kwam het team opnieuw tot 14 honkslagen. De beste resultaten kwamen van Madi Huskey (4-uit-5), Amber Schisler (2-uit-5) en Ilse van de Wouw (2-uit-3). 

Winnende werper werd Lizzy Kwakernaak. 

De volgende wedstrijden 

Zondag 26 mei a.s. wordt de uitgestelde double header tegen Olympia ingehaald. We beginnen om 13.00 uur op het Nol Houtkamp sportpark in Haarlem. 

Foto: Kitty’s fotografie

Share the Post:

Related Posts