the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Twee moeizame zeges voor Neptunus

Foto: Robert Bos

Vanaf afgelopen donderdag stonden drie ontmoetingen voor Curaçao Neptunus tegen RCH Pinguins op het programma. Het leek er niet op dat de Rotterdammers alle drie de wedstrijden zouden winnen. Bij de eerste was een verlenging nodig, zaterdag ging een grote voorsprong 8-3 bijna verloren en zondag in Heemstede stond er na 8 innings een 2-0 achterstand op het bord. Uiteindelijk werd dat omgedraaid in een 2-4 zege waardoor de ongeslagen status gehandhaafd blijft.

Op het werpen van Edvin Irausquin namen de mannen van coach Gregory Muller snel een 5-0 voorsprong. Maar in de vierde en vijfde slagbeurt kwamen de mannen uit Heemstede met 3 runs sterk terug. Omdat Neptunus ook twee runs aan hun totaal toevoegden leek het een gelopen koers.

In de achtste beurt konden de Rotterdamse supporters voor het eerst dit jaar juichen voor een homerun. Het was Rayshelon Carolina, misschien wel de kleinste man op het veld, die de bal in het rechtsveld over de boarding sloeg. Hij bracht daarmee de stand op 8-3.

Maar RCH gaf niet op. Wanneer je naar hun statistieken kijk valt het op dat zij meer honkslagen dan Neptunus produceerden. Dat kwam in de negende inning nogmaals duidelijk tot uiting. Met twee lopers op de honken, beiden via een hit, was het eerste honkman Aldrich Guzman die met een daverende homerun de achterstand terug bracht naar 8-6. Het was alweer zijn vierde hekklap van het seizoen. Verder kwamen de Heemstedenaren niet.

Het was voor Shairon Martis na vijf innings zijn vierde win. Kevin Bakker nam daarna een slagbeurt voor zijn rekening, waarna Tijn Frederikze de laatste drie innings voor zijn rekening nam. Deze jonge, 16 jarige linkshander, verdiende zijn eerste save in de Hoofdklasse.

Op zondag 19 mei stond op 1e Pinksterdag de derde ontmoeting tussen RCH en Neptunus op het programma. In Noord-Holland werd er in zes innings niet gescoord.

In de zevende beurt incasseerden de blauwitten met nog steeds starter Juancarlos Sulbaran op de heuvel klappen. Een double van Dion Frank werd gevolgd door een hit van Paris Aguilera Zayas waardoor het eerste punt op het scorebord kwam. Hierna zorgden een foutje in het infield en een wilde worp dat de voorsprong voor de thuisploeg werd verdubbeld. 2-0

Het was de derde wedstrijd op rij dat met RCH een sterke tegenstander troffen. Ditmaal leken zij voor de eerste Neptunus nederlaag te zorgen. Het was echter te vroeg gejuicht. Plotseling kregen de Rotterdammers grip op de pitchers. Vier hits en twee vrije lopen leverden drie punten op.

Koen Postelmans had ondertussen het werpen overgenomen. Hij kreeg een honkslag tegen, maar schakelde drie slagmensen uit. In de negende inning konsden de mannen van coach Gregory Muller alsnog een run aan hun totaal toevoegen. Darryl Collins stelde Den Seelbach in staat om de 2-4 stand op het bord te krijgen. Closer Aaron de Groot hield hierna de deur gesloten zodat de vijftiende zege een feit was.  

Toch is hierbij een groot compliment op zijn plaats voor RCH. Wanneer we naar de statistieken kijken zien we een groot aantal sterke slagmensen. Totaal sloegen zij in 18 wedstrijden niet minder dan 183 hits, dat zijn er 23 meer dan Neptunus. Wel speelden zij 3 wedstrijden meer. Maar zij hebben 10 spelers die meer dan 10 hits tot nu toe sloegen. Daarnaast waren er vier man die er zelfs meer dan 20 van hun knuppels af lieten komen. Aldrich Guzman is met vier homeruns leider in dat klassement.

Koen Postelmans werd de winnende werper terwijl Aaron de Groot zijn tweede save in een paar dagen binnenhaalde.

Komende week speelt Curaçao Neptunus op donderdagavond (19.30u) en zondagmiddag in Rotterdam (14.00u) tegen UVV. Zaterdagmiddag is de uitwedstrijd in Utrecht (14.00u).

Share the Post:

Related Posts