the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

NO-run zege voor Neptunus

Curaçao Neptunus kon gisteravond op eigen veld tegen het Utrechtse UVV de eerste innings niet scoren, maar vanaf de derde slagbeurt namen zij een sterke voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Via 4-0 en tweemaal 2-0 was het uiteindelijk met een 8-0 zege een probleemloze overwinning.

De startende werper was Shairon Martis. Met de hulp van zijn team gaf hij UVV geen enkele kans. In zeven innings kwamen zij slechts eenmaal op het derde honk. Totaal speelde het binnenveld sterk. Niet minder dan drie keer een dubbelspel, ook met de loper op drie, zorgden dat er voor de gasten niets te halen viel.

In de derde slagbeurt kwamen er aanvallend niet minder dan tien Neptunianen aan slag. Vier keer waren het vrije lopen die het gemakkelijk maakten om op het honk te komen. Kevin Dirksen kwam aan slag met alle honken bezet. Zijn uithaal ver in het rechtsveld, slechts enkele centimeters verwijderd van de foutlijn, bracht zijn drie teamgenoten over de thuisplaat. Ook scoorde hij zelf want op het moment dat hij het derde honk bereikte werd de aangooi langs hem heen gegooid. Op dat moment was ineens in een klap de 0-0 veranderd in 4-0.

In de zesde beurt, kwam er een verandering in de stand. Opnieuw waren het drie vrije lopen die aanvallend de druk op de tegenstander zette. Nu was het een verre double van Dwayne Kemp die de stand naar 6-0 tilde. Coach Gregory Muller wisselde hierna een viertal spelers. De nog maar net uit Amerika teruggekeerde Tyrig Kemp, werd samen met de gebroeders Collins ingebracht. In de achtste beurt was het ook Jayden Mohamed die een kans kreeg. Zijn homerun over de linksveld  boarding zorgde voor de 8-0 eindstand.

Op de heuvel werd Martis opgevolgd door eerst Tyn Frederikze en een beurt later door Joost Terpstra. Beide jongelingen hielden ook UVV van scoren af.

Begin juni volgt de opsplitsing van de competitie. De bovenste vier gaan apart verder spelen en dat geldt ook voor de andere vijf teams. Kijkend naar de huidige stand zien we dat naast Neptunus, ook Pirates en HCAW zich zullen plaatsen voor die beste serie. De vierde plaats levert op dit moment nog een gevecht op. Het lijkt dat DSS/Kinheim uit Haarlem de grootste kans heeft zich bij die bovenste drie te nestelen.

Zaterdag in Utrecht en zondag (14.00 uur) thuis ontmoet Neptunus UVV nog tweemaal, waarna vanaf volgende week donderdag de drie confrontaties met DSS/Kinheim zullen volgen.      

Share the Post:

Related Posts