the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Grote NO-run zege voor Neptunus

foto: Robert Bos

Nadat zaterdag de uitwedstrijd van Neptunus tegen UVV in Utrecht geen doorgang kon hebben, leek het vooruitzicht voor wedstrijd drie in Rotterdam op zondag niet best. Er werd veel regen aangekondigd, maar uiteindelijk speelden de ploegen toch onder ideale omstandigheden. Curaçao Neptunus had weinig tegenstand van UVV en won met 10-0. 

In de eerste inning kwamen alle negen Neptunianen aan slag. Jur van Zijl wist als startend werper niet wat hem overkwam. Na de eerste twee man uitgeschakeld te hebben, waren het achtereenvolgend hits van Christian Diaz (single), Dwayne Kemp (triple) en niet minder dan 5!! tweehonkslagen waardoor er een 5-0 stand op het bord kwam.

Van Zijl herstelde zich goed. In de vierde beurt incasseerde hij pas weer twee hits. Deze leverden ook twee punten op 6-0. Dwayne Kemp sloeg vervolgens de bal in het linksveld over de hekken. In de zesde inning moest UVV direct weer twee honkslagen incasseren en dat betekende het einde van Jur van Zijl. Op het moment dat hij net in de dugout zat was een verre triple van uitblinker Dwayne Kemp goed voor een 9-0 stand.

Dit betekende dat wij nog een punt nodig hadden om de wedstrijd met tien punten verschil te winnen. Tyric Kemp kreeg vier wijd en daarna waren het singles van Den Seelbach en Keegan Pieternella die voor de 10-0 stand zorgden.

Verdedigend had de Rotterdamse starter Juan Carlos Sulbaran met hulp van zijn team de tegenstander van scoren afgehouden. Joost Terpstra loste hem af en zorgde ook dat er niet gescoord werd.

Maandagavond verregende de afgelaste wedstrijd van afgelopen zaterdag opnieuw. Deze is nu verschoven naar maandag 3 juni aanstaande. Het komende weekend staan voor Neptunus de confrontaties tegen het Haarlemse DSS/Kinheim op het programma. Zowel donderdagavond als zaterdagmiddag zijn het uitwedstrijden voor de mannen van coach Gregory Muller. Op zondag de tweede juni volgt dan een thuiswedstrijd. Aanvang 14.00 uur.   

Share the Post:

Related Posts