the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Grote zege voor Neptunus na moeizame start

In Haarlem ging Curaçao Neptunus op bezoek bij DSS/Kinheim. Deze ploeg is nog volop in de race om bij de bovenste vier te eindigen. Vier slagbeurten lang bleef de 0-0 stand op het bord. De Rotterdammers namen een 0-1 voorsprong die zij verder uitbouwden door zeven runs te scoren. Zelf behoefden zij geen punt te incasseren en konden zij met een 0-8 winst huiswaarts.

Tom de Blok was de starter voor de blauwwitten. Afgelopen week kreeg hij rust. Nu heerste hij zeven innings lang op de heuvel. Hij schakelde acht tegenstanders met een strikeout uit. Koen Postelmans en Aaron de Groot, beiden namen met één inning de taak over en hielden de Haarlemmers van scoren af.

Arthur Bonevacia en Sheadion Jamanika begonnen de vijfde beurt met een hit. Met een stootslag werden zij allebei verder gebracht, maar Bonevacia sneuvelde op het derde honk. Sheadion Jamanika kon wel scoren omdat er een foutje in het infield gemaakt werd. 0-1

Deze score bleef twee slagbeurten onveranderd op het bord staan. In de achtste inning verdubbelde de Rotterdammers de voorsprong. Kevin Dirksen kwam op het eerste honk door een fout. Darryl Collins ging voor hem lopen. Jesse Aussems bracht hem een honk verder. Rayshelon Carolina kreeg vier wijd waarna de hit van Stijn van der Meer genoeg was om de 0-2 op het bord te krijgen.

In de negende inning liep Neptunus plotseling uit naar een grote uitslag. Hits van Christian Diaz, Dwayne Kemp en Arthur Bonevacia (nu een slaggemiddelde van 0.421) bracht eerstgenoemde over de thuisplaat. De thuisploeg wisselde van werper maar ook deze kon de mannen van coach Gregory Muller niet stoppen. Er volgden een aantal hits, waarbij de triple van Tyriq Kemp er vooral uitsprong. Totaal kwamen er 12 honkslagen van de Rotterdamse knuppels.

Neptunus was niet meer te stoppen er volgden nog vier hits waardoor de stand opliep naar 0-8. Tom de Blok behaalde zijn vierde zege. Closer Aaron de Groot maakte daarna het karwei  af.

Aanstaande zaterdag volgt wedstrijd twee ook in Haarlem, waarna zondagmiddag, aanvang 14.00 uur, het drieluik eindigt.

Share the Post:

Related Posts