the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Dubbele overwinning softbalsters Neptunus op Roef!

Spelmoment op het derde honk.

Het is in de laatste ontmoetingen vaak anders geweest, maar vandaag trokken de dames van Neptunus tweemaal aan het langste eind tegen Roef!  De punten gingen mee terug naar Rotterdam met de meest minimale verschillen: 4-5 en 6-7. 

In de eerste wedstrijd was het vooral Madi Huskey die zich in het slagperk liet gelden (4-uit-4).  Daarmee zorgde zij voor 50% van de totale productie aan honkslagen van Neptunus. De andere hits kwamen op naam van Quilen Dirksz, Amber Schisler en Laura Wissink (2x). 

Bij de tweede wedstrijd kwam Roef! met toppitcher Marjolein Merkx ijzersterk uit de startblokken, maar dat ‘geweld’ was na twee volledige slagbeurten voorbij. Toen schudde de ontketende aanval van Neptunus zich los. In één slagbeurt werd de 2-0 achterstand omgezet in een 2-6 voorsprong. 

Gaandeweg sloop Roef! toch weer dichterbij, maar het was Madi Huskey die met haar zesde homerun van het seizoen voor het ene puntje extra speelruimte zorgde. Aan de honkslagen werd in de tweede ontmoeting door een groot aantal speelsters een bijdrage geleverd: Quilen Dirksz, Madi Huskey, Laura Wissink, Renske Tellekamp, Ilse van de Wouw, Mirthe Weis en Reganied Franka. 

In beide wedstrijden verdiende de rotatie van Neptunus een groot compliment door de aanval van Roef! steeds op tijd af te stoppen.  Eigenlijk is het niet terecht om één van de dames daarvoor alle credits te geven. Ze deden het met elkaar en ze deden het keurig. 

Een speciale vermelding voor achtervanger Laura Wissink. Bij de stand 6-7 en alle honken bezet maakte zij in de laatste slagbeurt van Roef! – in samenwerking met Quilen Dirksz – de beslissende 3de nul op de thuisplaat. 

De volgende wedstrijden 

Dinsdag 4 juni op eigen veld twee oefenwedstrijden tegen Tsjechië U22. 

Donderdag 6 juni is Euro Stars de tegenstander in de competitie. Op zaterdag 8 juni volgt de double header tegen Onze Gezellen. Ook deze competitiewedstrijden worden op eigen veld gespeeld. 

Foto’s: Kitty’s fotografie

Share the Post:

Related Posts