the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Neptunus verbetert record

foto: Robert Bos

Zaterdag stond er net als donderdagavond voor Neptunus een uitwedstrijd op het programma bij DSS/Kinheim in Haarlem en in de eerste inning kwam er al een 0-3 stand op het bord, terwijl de thuisclub toch nog steeds in de race voor een plaats bij de bovenste vier was. Tot en met de achtste slagbeurt bleef de stand vanaf het begin gelijk. Een beurt later slaagden de mannen van coach Gregory Muller erin om een extra run te scoren. Deze 0-4 score op het eind was genoeg voor de zege.

Shairon Martis was de starter op de heuvel. Hij gooide zes complete innings. Schakelde zes tegenstanders uit en kreeg slechts één honkslag tegen. Na het optreden van Martis werden drie werpers gebruikt. Zowel Kevin Bakker als Ryan Huntington en closer Aaron de Groot hielden DSS/Kinheim van scoren af zodat er weer een no-run zege kon worden bijgeschreven.

De Blauwwitten sloegen totaal 12 hits. Uitblinker was Stijn van der Meer met drie uit vijf. Korte stop Tyriq Kemp was met twee binnen geslagen punten ook belangrijk. Het betekende de 19de zege op rij. Hiermee werd een record dat in handen was van HCAW, geëvenaard.

24 uur later volgde in Rotterdam de derde ontmoeting tegen DSS/Kinheim. Juancarlos Sulbaran was de startende werper. In de eerste inning kwam er slechts één Rotterdammer over de thuisplaat en bleven er drie achter op de honken. In de tweede slagbeurt werd dit helemaal goed gemaakt. Via drie vrije lopen waren met niemand uit alle honken bezet. Hierna kwam Christian Diaz aan slag. De eerste bal die pitcher Donny Breek op hem afgooide sloeg hij ver in het rechtsveld over de hekken. Dit betekende dat in een enkele klap de voorsprong van 1-0 naar 5-0 ging.

De Haarlemse werper had het daarna moeilijk, hij raakte de volgende slagman, maakte een fout richting het eerste honk waardoor Jamanika op kon schuiven. Vervolgens kreeg Tyriq Kemp een vrije loop. De honkslag van Jesse Aussems bracht het zesde punt binnen en Kemp voegde er daar nog een aan toe via een wilde worp. 7-0

In de vierde en negende inning kon DSS/Kinheim iets terug doen. Maar omdat Neptunus in de zevende beurt ook tweemaal scoorde kwam er met 9-2 een einde aan de wedstrijd. Sulbaran werd gewisseld en er werden twee jonge werpers naar de heuvel gedirigeerd. De jonge linkshander, Tijn Frederikze gooide een perfecte inning waarna hij voor de laatste 2 beurten werd opgevolgd door Joost Terpstra. Zaterdag werd dus het record van 19 zeges op rij geëvenaard en een dag later al verhoogd naar 20.

Maandagavond wordt in Utrecht de tweemaal afgelaste wedstrijd tegen UVV ingehaald. Donderdag, zaterdag en zondag volgen dan drie wedstrijden tegen het Amsterdamse Pirates. Donderdagavond en zondagmiddag zijn twee van die wedstrijden aan de Abraham van Stolkweg.

Na dat weekend gaan de ploegen 1 tot en met 4 tegen elkaar verder. Naast Neptunus zijn ook Pirates en HCAW al zeker van hun plaats. Voor de vierde plek zijn nog drie ploegen in de race. DSS/Kinheim staat er beste voor. Zij worden op de hielen gezeten door RCH-Pinguïns en Twins Oosterhout.     

Share the Post:

Related Posts