the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Dubbele zege softbalsters tegen Onze Gezellen 

Het werden twee wedstrijden van uitersten. De eerste wedstrijd kon pas na verlenging door Neptunus worden beslist. Het werd 5-4 na 8 innings. In de tweede wedstrijd bleek Onze Gezellen al haar kruid in de eerste wedstrijd te hebben verschoten. De ongelijke strijd werd bij de stand 11-0 na 4 innings beëindigd. Vooral in de derde inning ging de aanval van de thuisclub met zoveel dodelijke precisie aan het werk, dat ik onwillekeurig visioenen kreeg van ‘Murderers Row’ – de slagploeg van de New York Yankees uit de World Series van 1927.

De eerste wedstrijd 

Door een homerun van Shyah Reign Hale en goed slagwerk van met name Sarah Evers bleef het lange tijd 0-2 in het voordeel van de bezoekers. Dat veranderde in de vijfde inning. 
Madi Huskey sloeg haar zevende homerun van de competitie met volle honken. Met één klap was de achterstand van 0-2 omgezet in een 4-2 voorsprong. Het verschil was echter niet genoeg.  Na zeven innings was de stand weer gelijk. Tijd voor een verlenging. 

In die verlenging scoorde Laura Wissink het winnende punt op een honkslag van Kelly Hoenen. 

De tweede wedstrijd 

In de tweede wedstrijd bleek dat Onze Gezellen geen pitching meer beschikbaar had om Neptunus goede tegenstand te kunnen bieden. Dat bleek met name in de derde inning toen Neptunus uitliep v an 2-0 naar 11-0.  Uitblinkers aan slag waren Laura Wissink (2 driehonkslagen) en Madi Huskey (één tweehonkslag en één homerun). In totaal was Neptunus goed voor 11 honkslagen: 
Quilen Dirksz 2-uit-3, Madi Huskey 2-uit-3, Laura Wissink 2-uiit-3, Amber Schisler 1-uit-3, Damishah Charles 2-uit-2, Renske Tellekamp 1-uiit-1 en Kelly Hoenen 1-uit-1.  Na de wedstrijden van vandaag leidt Madi het homerunklassement in de hoofdklasse met 8.  

Amber Schisler was in beide wedstrijden de winnende werper. 

De volgende wedstrijden 

Zaterdag 15 juni fungeert Tex Town Tigers als tegenstander. We ontmoeten elkaar op Sportpark De Kroetkotten in Enschede. De eerste wedstrijd begint om 14.00 uur. 

Foto: Kitty’s fotografie

Share the Post:

Related Posts