the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Eerste nederlaag Neptunus

foto: Robert Bos

Neptunus leed z’n eerste seizoensnederlaag. Bovendien in eigen huis. Het gebeurde gisteravond tegen Pirates, dat de hele wedstrijd de macht in handen had. Neptunus bleef steken op drie hits en kon slechts eenmaal scoren. De Amsterdammers sloegen er zes wonnen verdiend met 1-3. Afgelopen maandag had Curaçao Neptunus nog met 0-12 huis gehouden in Utrecht. 

Tom de Blok stond donderdagavond op de heuvel tegenover Nelmerson Angela. Twee slagbeurten werd Pirates van scoren afgehouden maar in de derde beurt waren vier hits voldoende om een 0-2 voorsprong te nemen. In de zesde inning werd de score opgehoogd. Na een vier wijd was de verre klap van Alex Madera voldoende om de stand naar 0-3 op te voeren.

In diezelfde beurt was Neptunus eindelijk in staat om iets terug te doen. Stijn van der Meer kwam via een foutje op het honk, vervolgens kreeg Vinny Ahrens een vrije loop waarna de hit van Christian Diaz voor de nieuwe stand op het bord zorgde. 1-3.

Pirates gaf niets meer weg. De laatste drie slagbeurten kwam er geen Neptuniaan meer op de honken. Pim Vijfvinkel nam het werpen van winnaar Angela over en verdiende de save.  Zo kwam er een einde aan de lange winning streak.

Zaterdag volgt de return in de hoofdstad waarna zondagmiddag het drieluik eindigt aan de Abraham van Stolkweg. Vanaf volgend weekend gaat het tweede deel van de competitie van start. De nummers 1 tot en met 4 spelen dan samen verder. Pirates blijft tweede, HCAW volgt als derde en gisteravond verzekerde DSS/Kinheim zich van de vierde plaats. Laatstgenoemde ploeg is volgend weekend de eerste tegenstander van Neptunus bij deze nieuwe competitie.

Share the Post:

Related Posts