the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Revanche voor Neptunus na twee nederlagen

Afgelopen donderdag kwam een eind aan de winning streak van Curaçao Neptunus. Na 21 zeges won Pirates met 1-3. Ook zaterdag in Amsterdam waren zij met 10-9 te sterk. Uiteindelijk kwam op zondag in wedstrijd drie de revanche. De mannen van coach Gregory Muller wisten met 6-2 aan de goede kant van de score te blijven.

De tweede wedstrijd leverden veel scores op. De thuisclub had na drie beurten een 4-1 voorsprong. Maar voor het eerst liet Neptunus zich van zijn goede kant zien. In de vierde inning waren vijf honkslagen genoeg om de score op het scorebord te veranderen naar 4-7. De gebroeders Kemp gaven beide met een double het goede voorbeeld. Daarna volgden nog honkslagen van Jesse Aussems, Stijn van der Meer en Christian Diaz. Een beurt later kwam ook Darryl Collins over de thuisplaat. Pirates leek geknakt.

Echter in de zesde en zevende slagbeurt scoorden zij ook vijf punten en de stand was weer gelijk omdat de Rotterdammers ook nog eenmaal over de thuisplaat kwam. 9-9

In de negende inning ging het alsnog fout voor Neptunus. Jason Jakobus kreeg een vrije loop waarna Oliver van der Wijst de bal in het outfield sloeg. Onder luid gejuich scoorde Jakobus het tiende punt en was de wedstrijd afgelopen. Neptunus sloeg 14 hits tegenover Pirates 12 maar het leverde geen winst op.

Zondag thuis in wedstrijd drie kwam uiteindelijk de revanche. In de eerste inning waren er honkslagen van Stijn van der Meer, Christian Diaz, Arthur Bonevacia en Vinny Ahrens die direct voor een 2-0 voorsprong zorgden. Pirates halveerde die voorsprong een beurt later, maar starten werper JuanCarlos Sulbaran gaf daarna niets meer weg.

In de vierde, zesde en de achtste beurt verhoogde Neptunus de score naar 6-1. Catcher Vinny Ahrends sloeg drie honkslagen. Christian Diaz (1 double) en Dwayne Kemp (1 triple) kwamen beide met twee honkslagen goed door.     

Aaron de Groot nam het heuvelwerk in de achtste beurt over. Pirates kon nog eenmaal scoren, maar de revanche met 6-2 was duidelijk.

Het betekent dat deel 1 van de competitie erop zit. Neptunus eindigt als eerste gevolgd door (2) Pirates, (3) HCAW en (4) DSS/Kinheim.

Het komende weekend speelt Neptunus weer driemaal tegen de Amsterdammers. Donderdagavond en zondagmiddag thuis. Zaterdag is wedstrijd twee in de hoofdstad.

Share the Post:

Related Posts