the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Neptunus geeft in slotfase overwinning weg

Binnen een week speelt Curaçao Neptunus zesmaal tegen Pirates. Gisteravond wonnen de Amsterdammers voor de derde maal bij de vierde ontmoeting. De mannen van coach Gregory Muller begonnen goed. Na twee slagbeurten stond het 2-1. Deze stand bleef tot en met de achtste inning onveranderd. Echter daarna moest de thuisploeg niet minder dan zes runs incasseren. Eindstand 3-7.

Tom de Blok was de eerste starter voor de blauwwitten. Hij zag zijn eerste twee teamgenoten beide scoren in de eerste inning. Een beurt later halveerde Pirates die voorsprong. Vervolgens werd er van twee kanten goed gespeeld. Er werden weinig hits geslagen omdat het bij beide teams verdedigend goed in elkaar zat. In de negende inning kwam zoals de laatste tijd gebruikelijk is Aaron de Groot op de Rotterdamse heuvel om de 2-1 stand te verdedigen.

Echter in tegenstelling tot de voorgaande optredens was Aaron snel kansloos op de Amsterdamse aanval die met niet minder dan elf man aanslag kregen. De Neptunus closer werd na 18 pitches vervangen door Kevin Bakker maar ook hij moest snel zijn taak overgeven aan Tijn Frederikze.

Totaal kwamen er vijf hits, drie vrije lopen, een geraakt werper en een perfect uitgevoerde squeeze play in de boeken. Dit alles leverden zes runs op en voor de derde keer binnen een week stond Neptunus met lege handen. De enige run die zij nog scoorden in die laatste beurt betekende een 3-7 nederlaag.

Dit betekent dat in het komende weekend de zware opdracht komt om, op zaterdag in de hoofdstad en zondag thuis, het tij te doen keren.

Share the Post:

Related Posts