the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Twee monsterzeges tegen Tex Town Tigers

Madi_Huskey

Aanvankelijk leek de lange reis van Rotterdam naar Enschede tevergeefs. Een enorme hoosbui had het speelveld onder water gezet – je kon er beter zwemmen dan softballen. 
Maar dankzij de geweldige inspanningen van de grounds crew van Tex Town Tigers kon er tóch worden gespeeld, Sterker nog: de vertraging bleef maar tot 60 minuten beperkt. Hulde voor deze topprestatie. 

In de eerste wedstrijd ging het echter beduidend minder met de thuisclub.  Via 0-2, 0-3,  2-3 en 2-8 werd de eindstand bereikt 2-12 voor landskampioen Neptunus. De basis voor deze monsterscore werd gelegd met maar liefst 14(!) honkslagen, waaronder 2 homeruns van Madi Huskey.  Het werd een overwinning die al in de 5de inning – door toepassing van de ‘Mercy Rule’ – werd bereikt. 
In de cirkel won Lizzy Kwakernaak; de honkslagen kwamen op naam van: Quilen Dirksz (3x), Madi Huskey (4x), Laura Wissink, Amber Schisler, Damishah Charles (2x), Kelly Hoenen, Judith Buschman en Ilse van de Wouw. 

 
De tweede wedstrijd was een (bijna) 100% kopie van de eerste. Ook nu was de wedstrijd in 5 innings klaar. Opnieuw won Neptunus met een enorm verschil: 3-12. Opnieuw leefde de aanval zich voortreffelijk uit met 14 honkslagen. En opnieuw waren daar twee homeruns voor Madi Huskey. Zij heeft het record van vorig jaar intussen verbeterd – zij staat nu, ruim voor het einde van het reguliere deel van de competitie al op 13 stuks (het record van vorig seizoen stond op naam van Suka van Gurp met 12). Behalve Madi sloeg ook Amber een homerun. 
In de cirkel won Amber Schisler; de 14 honkslagen van deze wedstrijd kwamen op naam van: Quilen Dirksz, Mirte Weis, Madi Huskey (4x), Amber Schisler, Damishah Charles (2x), Lizzy Kwakernaak, Zoë Lageweg, Kirsten Fischer en Reganied Franka (2x). 

Zaterdag 22 juni is Olympia de volgende tegenstander. Traditioneel begint de eerste wedstrijd om 14.00 uur. Beide ontmoetingen worden gespeeld aan de Abraham van Stolkweg, in het eigen stadion. 

Foto’s: Kitty’s fotografie (archief)

Share the Post:

Related Posts