the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Neptunus versterkt koppositie

In het eerste weekend van deel twee van de competitie stond er weer een drieluik voor Curaçao Neptunus tegen Pirates op het programma. Donderdagavond wonnen de Amsterdammers door in de negende inning toe te slaan. Zaterdag in de hoofdstad stond er geen maat op de ploeg van coach Greg Muller. Met de 2-14 overwinning van de dag ervoor begonnen de Rotterdammers met een goed gevoel aan de derde ontmoeting. Lang leek Pirates aan het de goede kant te staan, maar in de laatste twee slagbeurten veranderde de 1-4 achterstand van Neptunus in een 5-4 zege.

Zaterdag was Shairon Martis de startende werper. Bij Pirates begon Pim Vijfvinkel waarvan er gedacht werd dat hij een closer was. In de derde inning waren er hits van Den Seelbach, Jonathan Willems (bij zijn debuut) gevolgd door een vrije loop voor Rayshelon Carolina die voor druk op de honken zorgden. De verre klappen van Stijn van der Meer en Darryl Collins die hierna volgden brachten de 0-2 stand op het bord.

Tot aan de zevende beurt bleef deze score onveranderd. In die inning sloegen de mannen van Neptunus hard toe. Verdedigend begon de thuisploeg fouten te maken. Daarna waren de hits van Christian Diaz (double) en Vinny Ahrends voldoende om niet minder dan vijfmaal te scoren. 0-7. De Pirates coaches wisselden niet minder dan tweemaal van werper in deze slagbeurt.

Pirates kon iets terug doen (1-7), maar de blauwwitten waren niet meer te stoppen. Hadden zij al verbaasd met vijf runs in de zevende inning een beurt later scoorden zij niet minder dan 7 !! maal. De thuisploeg kon nog een run aan hun totaal toevoegen maar met de 2-14 stand kwam na acht innings een einde aan de ongelijke stand.

Totaal sloeg Neptunus 11 honkslagen tegen vijf van de Amsterdammers. Daarbij maakte de thuisploeg zes veldfouten waardoor het grote verschil grotendeels verklaard was. 

Een dag later in Rotterdam leek het dat de regen een spelbreker zou worden, maar op een paar kleine druppels na bleef het droog en het veld goed bespeelbaar.

Pirates ging voortvarend van start. Zij toonden geen ontzag voor pitcher Juan Carlos Sulbaran. Via hits van Alex Madera, Oliver van der Wijst (een triple) en Kenny Berkenbosch namen zij een 0-2 voorsprong. Toch begon de wedstrijd daarna met een smet voor hen. Aan slag verwisselden zij de volgorde van de zevende en achtste slagman. Toen Yurdion Martie daarna als verkeerde slagman een tweehonkslag sloeg werd hij door protest uitgegeven. Ook Jason Jakobus die vervolgens daarna als verkeerde man in het slagperk verscheen werd uitgegeven.

In de vierde inning kon Tyriq Kemp de achterstand voor de helft verkleinen. Die vreugde was van korte duur. Eerst bracht broer Urving Kemp het verschil weer op twee, geholpen door twee fouten in het Neptunus infield. In de achtste beurt leek het helemaal einde wedstrijd te worden voor de blauwwitten. De solo homerun van Denzel Richardson in het linksveld bracht de 1-4 stand op het bord.

Luke Wilkins kwam als tweede Pirates man op de heuvel. In de achtste beurt kreeg hij een double van Stijn van der Meer tegen (met 3 uit 5 goed op dreef) en gaf hij Tyriq Kemp een vrije loop. De coaches besloten een derde werper naar de heuvel te sturen. Dat bleek de kans voor Neptunus te worden want Christian Diaz sloeg een driepunten homerun en bracht de gelijke stand 4-4 op het bord.

Bij de Rotterdammers had Kevin Bakker het heuvelwerk van Sulbaran overgenomen. Na ruim twee innings werd hij op zijn beurt vervangen door Ryan Huntington. Deze lefty gaf niets weg. In het tweede deel van die negende slagbeurt kwamen de blauwitten door een vrije loop (Rayshelon Carolina) en een hit van Stijn van der Meer op de honken. Hierna was de verre klap in het centerfield van Tyriq Kemp voldoende om Carolina de winnende run te laten scoren. 5-4

De laatste twee weken speelden Pirates en Neptunus zesmaal tegen elkaar. Beide teams wonnen driemaal. De stand is nu als volgt: 1. Neptunus 26, 2 HCAW 23 en 3 Pirates 21 punten.     

foto: Robert Bos

Share the Post:

Related Posts