the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Dubbel programma voor de softbalsters

Op zaterdag 22 en zondag 23 juni werd er in de hoofdklasse fastpitch softbal dames een dubbelprogramma afgewerkt. Op zaterdag 22 juni kwam Olympia naar de Abraham van Stolkweg; op zondag 23 juni Amsterdam Pirates. 

Twee nederlagen tegen Olympia 

Met name in de eerste wedstrijd van zaterdag was het afzien. De wedstrijd begon nog goed omdat homerunqueen” Madi Huskey in de tweede inning haar 14de homerun van het seizoen over het hek sloeg maar daarna was het spreekwoordelijk dweilen met de kraan open. De einduitslag was 2-11 voor Olympia. 

Olympia pitcher Lisa Hop was volstrekt onbespeelbaar (7K-3BB-3H) voor de anders zo gevaarlijke Neptunus-aanval. Aan de andere kant waren 4 pitchers van Neptunus niet in staat om de ontketende aanval van Olympia tot staan te brengen. De pitchers van Neptunus kwamen gezamenlijk tot de cijfers 5K-8BB-14H. De ‘magere’ productie van de Neptunus-aanval kwam op naam van Madi Huskey, Laura Wissink en Amber Schisler. 

In de tweede wedstrijd leek het aanvankelijk beter te gaan, maar ook die ging helaas verloren. Via de tussenstanden 1-2, 5-4, en 5-5 werd de eindstand bereikt: 5-7 voor Olympia.  
De Neptunus-aanval draaide nu beter en kwam op de Olympia-pitchers Anna Zoulová en Lisa Hop tot 7 honkslagen. Die kwamen van de knuppels van: Quilen Dirksz (2x), Madi Huskey (2x), Laura Wissink (2x) en Mirthe Weis. Madi sloeg in deze wedstrijd haar 15de homerun van het seizoen. 
Amber Schisler en Lizzy Kwakernaak namen de pitching van Neptunus voor hun rekening. Zij kwamen tot 4(K)-4(BB)-11 (H). 

23 juni: Amsterdam Pirates 

Zondag 23 juni (straks) fungeert Amsterdam Pirates als volgende tegenstander. Ook nu worden de wedstrijden op het eigen complex van Neptunus aan de Abraham van Stolkweg verspeeld. 
De eerste wedstrijd begint om 14.00 uur. 

Foto: Kitty’s fotografie (archief)

Share the Post:

Related Posts