the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Dubbele zege softbalsters tegen Amsterdam Pirates

De wedstrijden van zondag werden bij stralende zonneschijn gespeeld. Neptunus won beide wedstrijden met 6-0.  

In de eerste wedstrijd werd er door beide teams weinig geslagen; er was sprake van een echt werpersduel. Dat ging door tot en met de vijfde inning. Bij een werperswissel van de Pirates kreeg de aanval van Neptunus meer vat op de worpen. Toen liep de voorsprong ook snel op van 2-0 naar 6-0. Voor Neptunus kwamen de honkslagen op naam van: Quilen Dirksz (2x), Damishah Charles, Lizzy Kwakernaak, Kelly Hoenen (2x) en Judith Buschman. 
In de cirkel was de winst voor Lizzy Kwakernaak. In een completed game kwam zij tot de volgende cijfers: 3(K)-4(BB)-4(H). 
Was er verder nog iets bijzonders te melden? Ja voor het eerst sinds lange tijd stond Madi Huskey niet met honkslagen op de scorecard. 

In de tweede wedstrijd werd het opnieuw 6-0. Er w2qas opnieuw geen sprake van een overvloed aan honkslagen – 6 in totaal. Die kwamen op naam van: Madi Huskey, Laura Wissink (homerun), Damishah Charles, Reganied Franka, Willemijn de Jong en Kelly Hoenen. 

In de cirkel gooide Amber Schisler eveneens een completed game. Ze kreeg in 7 innings slechts het minimumaantal tegenstanders tegenover zich. Doordat één van de nullen in een double play op de honken sneuvelde was het dus net geen perfect game. Zij bereikte de eindstreep met de voortreffelijke cijfers: 4(K)-0(BB)-1(H). 

De laatste wedstrijden van de reguliere competitie 

Het eerste deel van de competitie – ook wel reguliere competitie genoemd – worden op zaterdag 29 juni gespeeld. Neptunus ontmoet dan in het eigen Familiestadion Sparks uit Haarlem. 
De eerste wedstrijd begint om 14.00 uur.  

Foto: Kitty’s fotografie

Share the Post:

Related Posts