the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Neptunus heeft twee keer veel moeite met DSS/Kinheim

Na een grote overwinning op donderdagavond waren er op zaterdag en zondag twee totaal andere wedstrijden te zien. Bij de eerste ontmoeting in het weekend keek Curaçao Neptunus tot aan de achtste inning tegen een 2-3 achterstand op. Twee verre klappen zorgden alsnog voor een 4-3 zege. Op zondag in Haarlem leek er in het begin geen vuiltje aan de lucht. Al snel stond er een 0-5 stand op het bord. DSS/Kinheim knokte zich terug via 6-8 maar zij moesten zich toch gewonnen geven. Het werd uiteindelijk 6-9.

Bij de eerste wedstrijd van het weekend was in Rotterdam Shairon Martis de Neptunus starter. Hij had een moeilijk begin en incasseerde al snel twee runs. Er kwam vervolgens snel antwoord via een triple van Tyric Kemp waardoor de achterstand werd gehalveerd.

Echter in de vierde inning was het Sem Kuijper die over de thuisplaat kwam. Na zijn eigen hit was het een opofferingsslag, een hit en een verre vangbal die de stand op 1-3 bracht. Het sterke optreden op de heuvel van pitcher Jasper Elfrink en het prima verdedigende werk van o.a korte stop Amarensio Franka hield de Haarlemse voorsprong in tact.

Via opnieuw Tyric Kemp, na een verkeerde aangooi naar het eerste honk, kon hij in een ruk door snellen naar het drie. Hierna was de verre klap van Vinny Ahrens genoeg om de 2-3 op het bord te krijgen.

In de achtste inning werd Mike Groen naar de heuvel gestuurd. Wij kenden de kwaliteiten van de  ex-Neptuniaan. Echter na twee pitches was er plotseling een geheel nieuwe wedstrijd te zien. Eerst was er de double van Christian Diaz, gevolgd door de triple van Dwayne Kemp. Laatstgenoemde werd via een squeeze play veilig naar huis gebracht. Eindstand 4-3.

Neptunus gebruikte drie werpers. Na Shairon Martis was er het goede werk van Kevin Bakker waarna Ryan Hungtington de save verdiende door niemand meer op het honk toe te laten.

Op zondag in Haarlem begon Neptunus voortvarend. Na twee inninngs stond er al snel een 0-5 stand op het bord. Echter startend werper Tom de Blok kreeg weinig steun van zijn verdediging. Twee infield fouten gaven DSS/Kinheim de mogelijkheid om tweemaal te scoren. 3-5

Na vier slagbeurten zagen we de vreemde score van 5-8 en was er nog van alles mogelijk. Vooral de  zeven fouten die de thuisploeg maakte zorgde voor een vreemde wedstrijd. In de achtste wisten zij hun zesde run te scoren via een solo homerun van Jamie Beerman 6-8.

De Rotterdammers sloegen niet minder dan 14 honkslagen. Grote mannen deze middag waren: Christian Diaz (4uit6 en 4RBI), Arthur Bonevacia en Sheadion Jamanika beiden met 3 uit 5. Eindstand 6-9. Er waren vijf pitchers nodig deze dag. Starter Tom de Blok werd opgevolgd door: Tijn Frederikze, Aaron de Groot (Win), Kevin Bakker en Ryan Huntington. Laatstgenoemde verdiende zo zijn tweede save in één weekend. 

De achtervolgers Pirates en HCAW wonnen allebei een wedstrijd dit weekend.
Nieuwe stand: 1. Neptunus (32), 2en3 Pirates en HCAW (25) en DSS/Kinheim (13 punten)

Het komende drieluik is in het volgende weekend met tegenstander HCAW. Donderdagavond en zondagmiddag in Bussum. Zaterdag, aanvang 14.00 uur aan de Abraham van Stolkweg.

foto: Robert Bos

Share the Post:

Related Posts