the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Neptunus steviger aan kop

In Bussum is het altijd lastig om te spelen voor Curaçao Neptunus, dat weliswaar snel een 0-2 voorsprong nam en die ook de hele wedstrijd vasthield, maar niet verder kwam. HCAW kon in de zevende inning zelfs nog iets terug doen, maar het bleef 1-2. De blauwwitten verstevigden daarmee hun koppositie. 

Aan Rotterdamse zijde begon Juan Carlos Sulbaran, met rugnummer 88 want 00 waar hij de competitie mee begon, bleek niet toegestaan. Tot zijn grote genoegen zag hij dat de Neptunus  aanval direct sterk voor de dag kwam. Stijn van der Meer begon met een solo homerun in het rechtsveld, waarna Tyriq Kemp via een vrije loop en een geslaagde steelpoging op het tweede honk belandde. Vervolgens was de hit hierna van zijn broer Dwayne genoeg om de 0-2 op het bord te krijgen.

Totaal sloeg de koploper zes hits, maar die vielen te verdeeld om de score te verhogen. HCAW sloeg zegge en schrijve één honkslag. Deze double kwam op naam van Delano Selassa. Na een wilde worp kon hij gemakkelijk scoren na een verre vangbal in het centerfield. 1-2.

Het bleef daardoor tot het laatste moment spannend. Lars Huijer werd na zeven innings vervangen, eerst door Nick Keur en in de negende slagbeurt door Sedley Karel.

Ook Neptunus kwam met andere werpers. Sulbaran gooide eveneens zeven innings, waarna Kevin Bakker de achtste (3x drieslag!!) en Ryan Huntington de negende voor hun rekeningen namen. Beide relievers zorgden dat er niemand meer op de honken kwam. Huntington verdiende hiermede  in de laatste drie wedstrijden zijn derde save. Juan Carlos Sulbaran kreeg de overwinning op zijn naam.

Aan slag was Stijn van der Meer, sinds afgelopen week weer geselecteerd voor Oranje, de grote man. Naast de homerun kwam er nog een tweede hit van zijn knuppel waardoor hij het hoge slaggemiddelde van 0.398 bereikte.

In Haarlem was er een spannende strijd tussen Pirates en DSS/Kinheim gaande. De Amsterdammers maakten in de negende beurt een 4-2 achterstand goed maar het eindigde met een gelijkspel 4-4.

Zaterdag volgt wedstrijd twee tegen HCAW in Rotterdam, waarna zondag het drieluik eindigt in Bussum.  

De stand is nu als volgt:

1. Neptunus (34), 2 Pirates (26), 3 HCAW (25) en 4 DSS/Kinheim met 14 punten.

foto: Robert Bos

Share the Post:

Related Posts