the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Dubbele nederlaag softbalsters Neptunus tegen Sparks

De laatste double header vóór de korte zomerstop bracht de nummers 2 (Neptunus) en 3 (Sparks) van de hoofdklasse tegenover elkaar. 
Stralend mooi weer, de nodige internationals uit het Koninkrijksteam en twee heel goede Amerikaanse speelsters in de wedstrijd vormden de basis voor ideale omstandigheden. De uitkomst ervan was helaas minder positief. Neptunus verloor beide wedstrijden: de eerste met 0-7, de tweede met 3-6, na verlenging. 

De eerste wedstrijd 

De  pitching van Lizzy Kwakernaak en Amber Schisler (samen: 7K-4BB-12H) kreeg onvoldoende steun in het slagperk. De Neptunus-aanval kwam slechts tot vijf honkslagen. Die kwamen op naam van: Quilen Dirksz (1-uit-4), Madi Huskey (1-uit-3), Tammie Lijbers (1-uit-3), Lizzy Kwakernaak (1-uit-3) en Reganied Franka (1-uit-1). 

De tweede wedstrijd 

Het scoreverloop in de tweede wedstrijd verliep aanzienlijk spannender. Het was Neptgunus die in haar eerste slagbeurt een 2-0 voorsprong nam. Dat kwam door opeenvolgende homeruns van Madi Huskey (nummer 16 van de competitie!) en Amber Schisler. 
Het was Sparks echter die in de zesde inning door een homerun van international Maxime van Dalen de achterstand van 2-1 omzette in een 2-3 voorsprong. In de gelijkmakende zevende en laatste slagbeurt maakte Madi Huskey voor Neptunus alsnog gelijk: 3-3 en dus verlengen. 
Daarin was er – vanuit het gezichtspunt van Neptunus – sprake van pech. Sparks kon haar beste slagmensen in de verlenging inzetten; de speelsters van Neptunus konden daar niet genoeg tegenin brengen. Het gevolg was dat Sparks driemaal scoorde en zodoende met 3-6 aan het langste eind trok. 

Lizzy Kwakernaak, Annelieke Swinkels en Amber Schisler kwamen samen tot de volgende werpcijfers: 6K-3BB-7H.  
De honkslagen kwamen op naam van: Madi Huskey (1-uit-1), Damishah Charles (1-uit-4), Amber Schisler (1-uit-3), Ilse van de Wouw (1-uit-3) en Reganied Franka (1-uit-4). 

Opvallend was dat de pitcher van Sparks in deze wedstrijd wel heel veel opzettelijk 4 wijd gooide. 

Foto: Kitty’s fotografie

Share the Post:

Related Posts