the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

No-run zege’s completeren sweep Neptunus op HCAW

Na een overwinning op donderdag, volgden er nog twee zege’s op HCAW voor Curaçao Neptunus, dat kans zag de angel uit de Bussumse aanval te halen. De twee laatste ontmoetingen in het weekend begonnen allebei voortvarend voor de Rotterdammers. De snelle voorsprongen bleken genoeg om 2x met 4-0 te winnen.

Zaterdag kreeg Koen Postelmans de startende taak. Hij overtuigde zes innings en zag daarna collega’s Aaron de Groot, Kevin Bakker en Ryan Huntington HCAW de overwinning binnen halen.

In de eerste slagbeurt ging het al direct goed met de aanval. Hits van Stijn van der Meer, Tyriq Kemp en catcher Vinny Ahrens brachten daardoor de stand van 2-0 op het bord. Lang bleef die staan. In de zesde inning werd de voorsprong verdubbeld. Eerst was het de verre klap van Arthur Bonevacia (hoog tegen de boarding in het rechtsveld), waarna invaller Den Seelbach hem met een honkslag binnen loodste. Ook Rayshelon Carolina deed nog een duit in het zakje. Zijn hit was goed voor een triple en het vierde punt.

De mannen van coach Ronald Jaarsma konden er weinig tegen inbrengen. Eenmaal bereikten zij het tweede honk maar verder kwamen zij niet. Eindstand 4-0 

Op zondag werd het drieluik afgesloten in de Bussumse vallei. Ook ditmaal namen de mannen van coach Greg Muller opnieuw een voorsprong in de eerste inning. In een beurt later kwamen daar niet minder dan 3 runs bij. Hits van Kevin Dirksen, met 3 uit 4 goed op dreef, een foutje op een klap van Sheadion Jamanika, een goede bunt van Jesse Aussems bracht beide lopers naar twee en drie. Hierna was de hit van Rayshelon Carolina genoeg voor het tweede punt. Het bleef hier niet bij want zowel Jamanika als Carolina konden scoren door aanvallend werk van Stijn van der Meer en Tyriq Kemp was dit goed voor de tweede maal dit weekend dat de blauwwitten een 0-4 voorsprong hadden.

Na zeven innings werd Tom de Blok (winnend werper) vervangen door Joost Terpstra waarna Aaron de Groot het op het einde in het slot gooide. Eindstand 0-4.

Vooraf had niemand kunnen bevroeden dat er via een sweep van het altijd lastige HCAW gewonnen zou worden. Naast de hits op de goede momenten was er ook sprake van een driemaal foutloze wedstrijd die beslissend was.

Aanstaande weekend staat weer een drietal wedstrijden tegen DSS/Kinheim op het programma. Donderdag en zondag thuis, zaterdag is de wedstrijd in Haarlem.

Op zaterdag middag wordt thuis in de eerste negen eerst het gewonnen protest van Neptunus tegen Pirates bij een stand van 2-6 opnieuw gespeeld. Vervolgens staat de geplande “gewone” wedstrijd op zaterdag 3 augustus om 14.30 uur op het programma.

Nieuwe stand: 1. Neptunus (38), 2 Pirates (26), 3 HCAW (25) en 4 DSS/Kinnheim 16 punten.   

Share the Post:

Related Posts