the official site of the NEPtuNUS baseball & softball club rotterdam

Curacao

Moeizame Neptunus thuis zege tegen DSS/Kinheim

In korte tijd was DSS/Kinheim voor de vierde keer de tegenstander van Neptunus. De Haarlemmers waren verrassend vierde geworden en toonden vele keren goede tegenstand. Curaçao Neptunus nam snel een 2-0 voorsprong, maar die werd niet veel later teniet gedaan. Lang bleef deze gelijke stand in takt. Totdat de blauwwitten erin slaagden de stand naar 4-2 te tillen.

Startend werper was Juan Carlos Sulbaran. Hij leefde zich uit en gooide niet minder dan 13 maal drieslag in zeven innings. Neptunus sloeg direct in het begin veel hits, maar alleen Stijn van der Meer en Christian Diaz kwamen over de thuisplaat.

In de vierde beurt werd die voorsprong weggepoetst. Ibrahin Redan sloeg zijn tweede honkslag van de wedstrijd. Hierna gingen de volgende twee Haarlemmers uit en leek er niets aan de hand. Echter Jesse van den Berg sloeg de bal hard langs de duikende outfielder Rayshelon Carolina waardoor de bal helemaal naar de boarding verdween. Wat zelden voor komt zagen wij nu gebeuren. Redan scoorde maar hij was niet de enige. Van den Berg gebruikte zijn snelheid en via een weinig voorkomende situatie scoorde ook hij via een inside-the-parc homerun. 2-2

DSS/Kinheim hield lang stand. In de zesde inning konden de mannen van coach Greg Muller weer een voorsprong nemen. Met reeds twee man uit was het eerst Sheadion Jamanika die een hit sloeg, vervolgens was het Rayshelon Carolina die met een verre triple zijn teamgenoot liet scoren. Omdat de aangooi vanuit het veld naar de thuisplaat niet goed was kon laatstgenoemde de 4-2 stand op heb bord brengen.

Na al het goede werk van outfielder Carolina moest hij even later het veld verlaten. Bij een volgende duikactie kwam hij verkeerd terecht en brak zijn pols. De verwachting is dat hij helaas zo’n zes maar waarschijnlijk acht weken uit de roulatie is. De 4-2 winst veranderde hierdoor in een pyrrusoverwinning.

Kevin Bakker nam het werpen van de winnende Sulbaran over. Hij gaf niets weg en dat kreeg closer Ryan Huntington, met zijn vierde save, ook voor elkaar.

Zaterdag is wedstrijd twee in Haarlem waarna zondag het drieluik aan de Abraham van Stolkweg eindigt. Vanaf de week daarna volgt de Honkbalweek. Neptunus heeft niet minder dan 9 spelers die voor Oranje gaan spelen tijdens dat toernooi. Vanaf 1 augustus wordt de vaderlandse competitie dan vervolgd.

De stand is nu: 1. Neptunus (40), 2 HCAW (27), 3 Pirates 26 en 4 DSS/Kinheim (16 punten).

Share the Post:

Related Posts